15.11.2018 | Matěj Vybíral | Rozhovory

Góly dáváme jen my dědci, směje se jihlavský střelec Zoubele

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – V posledním domácím zápase podzimu si Vysočina poradila s Ústím nad Labem a po 15. kole je na druhé příčce. Hlavními strůjci vítězství 4:1 v rámci duelu 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl dvougólový Lukáš Zoubele a autor jedné trefy Petr Tlustý.

Vysočina potvrdila dobrou formu domácích zápasů a zvítězila popáté v řadě. „Určitě jsme chtěli poslední podzimní utkání vyhrát a rozloučit se s fanoušky úspěšně. Potvrdili jsme, že se nám polovina sezóny povedla,“ spokojeně říká Lukáš Zoubele. Ten se na výhře podílel dokonce dvěma góly. „Jsem za to moc rád. Navíc obě branky hned takhle po sobě, to je ojedinělé,“ sám se diví s úsměvem jihlavský střelec v rozhovoru pro Youtube kanál klubu.

Díky němu domácí vedli v poločase 2:0 a nakonec v klidu dokráčeli ke třem bodům. „Vždy zápasy rozhodujeme relativně pozdě, tentokrát se nám to povedlo už na konci prvního poločasu a měli jsme poté klid,“ spokojeně hodnotí fotbalista s číslem devatenáct na zádech. Po zápase mohl dokonce i zavtipkovat, jelikož se v utkání prosadili pouze hráči starší třiceti let: „Lukáš Klíma už mi ze srandy říkal, že góly dáváme jen my dědci,“ směje se Zoubele a dodává: „Někdy to takhle vyjde a jsme za to rádi.“

„Rozhodl závěr prvního poločasu. Po prvním gólu jsme začali hrát lépe a hned přidali druhý, ten nás nakopl ještě více. Úvod byl trochu rozpačitý, ale zlepšovali jsme se,“ spokojeně hodnotil autor třetí trefy Petr Tlustý. „Ve druhé půli jsme pokračovali v aktivitě a třetí gól to završil. Už jsem věřil tomu, že soupeř nedokáže otočit, nechali jsme si však dát jednu zbytečnou branku,“ říká dvaatřicetiletý zkušený obránce.

Jihlavu po duelu s Ústím nad Labem opustil Martin Svědík. „Kouč se s námi loučil, přejeme mu hodně štěstí do nového angažmá,“ vzkazuje Tlustý trenérovi, jenž kývnul na nabídku Slovácka a míří do nejvyšší soutěže.

Podzimní část však ještě nekončí, po reprezentační přestávce čeká Vysočinu poslední utkání před zimní pauzou na východě Čech. „Na Pardubice se musíme dobře připravit, stále nás čeká poslední zápas podzimu, musíme tam podat co nejlepší výkon. Nejlepší by byly samozřejmě tři body,“ dodává na závěr Petr Tlustý.

40' Zoubele
42' Zoubele
58' Tlustý
88' Vaculík (pen)
63' Šup
51' Šlein
74' Štěpánek
66' Dvořák
Sestavy
Vejmola - Vaculík, Štěpánek, Tlustý (88. Vedral), Preisler - Ljovin, Šlein - Fulnek, Zoubele (55. Machuča), Novotný - Klíma (78. Klobása).
Na lavičce: Vízek, Hykel, Šefčík, Šumský
Trenér: Martin Svědík
Tvrdoň - Strada (55. Procházka), Kingue, Pimpara (74. Richter), Bílek - Peterka - Krátký, Dvořák, Drame (55. Matějka), Nágl - Šup.
Na lavičce: Lindr, Chodora, Hudec, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Boček • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1139