03.09.2019 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Srpen ovládli jihlavský Klobása a pardubické duo Novotný – Krejčí

Foto: fnliga.cz
Praha – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má za sebou nabitý srpnový měsíc, během kterého bylo na programu hned pět hracích kol. Výborně si vedli fotbalisté Pardubic, kteří pod trenérským tandemem Jaroslav Novotný – Jiří Krejčí čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. Díky tomu je východočeský celek po sedmi odehraných zápasech s dvoubodovým náskokem na čele soutěže. Cena pro nejlepšího hráče putuje opět do Jihlavy, kterou svými góly táhne Stanislav Klobása. Pětadvacetiletý útočník se prosadil v každém z pěti srpnových střetnutí a je tak momentálně nejlepším střelcem celé ligy.

Hráč měsíce – Stanislav Klobása (FC Vysočina Jihlava)

Po neúspěšné loňské baráži patří i letos fotbalisté Jihlavy k hlavním adeptům na postup do nejvyšší soutěže. Tým, jenž je po sedmi kolech na čtvrté pozici, těžil v srpnu zejména z branek pětadvacetiletého útočníka Stanislava Klobásy. Ten se prosadil ve všech pěti utkáních a je momentálně s celkovými sedmi zásahy nejlepším střelcem celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Nejdůležitější Klobásovy zásahy se zrodily na začátku měsíce. Muž, který na Vysočinu dorazil z Mladé Boleslavi, nejprve vystřelil hubené vítězství 1:0 na půdě Třince, aby o týden později zařídil gólem v 88. minutě stejný triumf také doma proti exligové Dukle.

Jediným jihlavským střelcem se stal Klobása také v zápase s Varnsdorfem, v tom to ale vinou porážky 1:2 na body nestačilo. Náladu si však Jihlavští spravili o týden později proti nováčkovi z Líšně, kterého zdolali po urputném boji 3:2. Klobása načal duel gólem na 1:0. A vědět o sobě dal někdejší mládežnický reprezentant také v televizním střetnutí 7. kola proti Hradci Králové. Ačkoliv Jihlava zápas prohrála 2:4, Klobása v něm opět natáhl svou skvostnou sérii zápasů, v nichž skóroval, už na šest v řadě.

Srpnové výsledky Jihlavy:

3. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Vysočina Jihlava 0:1
4. kolo: FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha 1:0
5. kolo: FK Varnsdorf – FC Vysočina Jihlava 2:1
6. kolo: FC Vysočina Jihlava – SK Líšeň 3:2
7. kolo: FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava 4:2

Nadcházející program Jihlavy:

8. kolo: FC Vysočina Jihlava – MFK Chrudim
9. kolo: FC Vysočina Jihlava – FC Zbrojovka Brno
10. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Vysočina Jihlava

Trenéři měsíce – Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí (FK Pardubice)

K hlavním překvapením letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zatím patří fotbalisté Pardubic, kteří se po sedmi odehraných kolech vyhřívají bez jediné porážky na vedoucí pozici soutěže. V srpnu posbírali Východočeši pod vedením Jaroslava Novotného a Jiřího Krejčího třináct bodů z možných patnácti.

Měsíc začal pro Pardubice hubeným domácím vítězstvím 1:0 proti Vlašimi, o týden později se pak lídr soutěže rozešel venku bez branek s Prostějovem. Následovalo další cestování na stadion soupeře – tentokrát na sever Čech, kde Pardubice zdolaly 1:0 ústeckou Armu.

Nejpřesvědčivější triumf zaznamenali svěřenci šedesátiletého Novotného a o šest let mladšího Krejčího v 6. kole proti Sokolovu, který na domácí půdě rozstříleli jasně 4:0. Dobrou střeleckou mušku si pak „Pardubáci“ odvezli také do Ostravy, kde zvítězili na závěr měsíce 3:1 nad Vítkovicemi.

Srpnové výsledky Pardubic:

3. kolo: FK Pardubice – FC Sellier & Bellot Vlašim 1:0
4. kolo: 1.SK Prostějov – FK Pardubice 0:0
5. kolo: FK Ústí nad Labem – FK Pardubice 0:1
6. kolo: FK Pardubice – FK Baník Sokolov 4:0
7. kolo: MFK Vítkovice – FK Pardubice 1:3

Nadcházející program Pardubic:

8. kolo: FK Pardubice – FK Dukla Praha
9. kolo: FK Varnsdorf – FK Pardubice
10. kolo: FK Pardubice – SK Líšeň