09.10.2019 | Filip Lefenda | Rozhovory

Rozhodl derby a zasadil lídrovi první porážku. Důležité tři body, libuje si hradecký Martinec

Foto: fchk.cz
Praha – Svým gólem ze 14. minuty rozhodl východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. „Důležité tři body,“ ulevil si obránce Jakub Martinec poté, co se svými spoluhráči přivodili vedoucímu celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vůbec první letošní porážku.

Derby mělo jako tradičně velký náboj. „Bylo to těžké. Pardubice více držely balon. My urputně bránili a ubránili jsme jednobrankový náskok,“ hodnotil jednadvacetiletý bek duel, který živě přenášely i kamery České televize.

Centrovaný balon Vlkanovy usměrnil hlavou na konci úvodní čtvrthodiny do sítě. „Gól nás zklidnil,“ přiznal muž, jenž hrál s kapitánskou páskou. Martinec ovšem ocenil i kvalitu soupeře. „Je vidět, že Pardubice mají hru založenou na kombinaci. Jsou silné ve hře, držely balon. Řekl bych ale, že jsme je do žádné vyložené šance nepustili,“ přemítal nad utkáním.

V obraně sváděl souboje i s velezkušeným útočníkem Pavlem Černým, jenž strávil největší část kariéry právě v Hradci Králové, nyní ale hájí barvy Pardubic. „Žádnou gólovku neměl. Je to samozřejmě hráč vysokých kvalit, ale myslím, že jsme si s ním s Kvíďasem (Jan Kvída – pozn. redakce) poradili,“ ocenil práci zadních řad Votroků.

Hubenému vítězství 1:0 přihlížely i dva hlasité tábory příznivců. „Samozřejmě, že vnímáme, když přijde plný kotel. Ke kulise přispěli i hostující fanoušci, ale ty hradecké jsme samozřejmě slyšeli více,“ pochvaloval si atmosféru Martinec.

14' Martinec
bez branek
36' Čech
48' Firbacher
63' Leibl
26' Toml
Sestavy
Ottmar – Čech, Kvída, Zbrožek, Leibl, Jukl (78. D. Procházka) – Martinec, Firbacher (62. Šípek), M. Černý, Vlkanova (88. Soukeník) – Urma.
Na lavičce: Mach, Kopečný, Doležal, Frýdek
Trenér: Zdenko Frťala
Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút (88. Lee), Hlavatý (88. Mužík), Solil, Zifčák (82. Sokol) – P. Černý.
Na lavičce: Hrnčíř, Čihák, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Orel - Paták, Ratajová • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1062