24.06.2020 | Petr Komárek | Zápas

Jihlava vyhrála podruhé v řadě, doma zničila rozdílem třídy Vyšehrad

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy ukončili v minulém kole své sedmizápasové čekání na vítězství, a právě na výhru proti Sokolovu navázala Vysočina i ve středu, kdy hostila na svém stadionu Vyšehrad. Nováčka soutěže zničila rozdílem třídy 4:0, když soupeře z hlavního města načal dvěma trefami Stanislav Klobása, kterého v závěrečné dvacetiminutovce doplnili ještě Tomáš Svoboda a Jakub Rezek. Jihlava si díky výhře polepšila na pátou pozici před Hradec Králové, ten však má svůj duel s Vlašimí ještě před sebou.
31' Klobása
57' Klobása
73' Svoboda
86' Rezek
bez branek
bez karet
60' Drozda
63' Alexandr
82' Zinhasović
Sestavy
Lancman – T. Svoboda, Pojezný, Diouf, Javůrek (46. F. Novotný) – Fortelný (83. Ritter), Lacko – Mikuš (77. Koubek), Zoubele, Smejkal (64. Jakub Rezek) – Klobása (64. Shudeiwa).
Na lavičce: Veselý, Arroyo
Trenér: Radim Kučera
Dočekal – Daniel Kozel, Drozda, V. Mareš, Laňka (69. Pouček) – Zinhasović, Kokorović (75. Šandera) – Drobílek, Alexandr, Bašić – Vejvar.
Na lavičce: Babka, Kodr, Nitrianský, Švejdík, Čvančara
Rozhodčí: Ginzel – M. Novák, Váňa • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

První velkou šanci zápasu si domácí vypracovali ve 26. minutě. V šestnáctce se ocitl volný Zoubele. Zkušený záložník měl dost prostoru na zakončení, balon ale umístil do středu brány a Dočekal si poradil. Skórovat mohl i Zoubeleho spoluhráč Klobása. Ten dokázal překonat vyšehradského gólmana, když jej přeloboval. Prostor mezi třemi tyčemi však minul.

Po půlhodině hry už to ovšem Vysočině vyšlo. Javůrkův pas od rohového praporku propadl k Stanislavu Klobásovi, jenž u vzdálenější tyčky uklízel do odkryté části branky. 

Podruhé Jihlava udeřila v 56. minutě. Smejkalovu střelu z levé strany Dočekal vyrazil. Míče se nicméně chopil Zoubele, který nahrál na Stanislava Klobásu. Útočník Horáků se po otočce nemýlil.

Domácí stále neměli dost a jejich třetí přesný úder obstaral Tomáš Svoboda. V 73. minutě prošel do pokutového území a na jeho pokus neměl Dočekal nárok. Prosadit se mohl také Zoubele, na hostujícího brankáře si ale nepřišel. 

Pět minut před vypršením řádné hrací doby se ovšem už Jihlavští radovali počtvrté. Jakub Rezek neměl po nabídce od Svobody problém nasměrovat balon do prázdné brány.

Jihlava tak porazila na domácím hřišti Vyšehrad jednoznačně 4:0 a po druhé výhře v řadě se v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY posunula před Hradec Králové na pátou pozici. Votroci ovšem mají svůj zápas s Vlašimí ještě před sebou.