29.06.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Možná jsem se dvougólově rozloučil, říká ústecký Richter o nejasném budoucnu

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Daniel Richter vsítil ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Třinci dvě branky, přesto pětadvacetiletý záložník nemá s vedením klubu jasno, zda ústecký dres oblékne i po zbytek sezóny. Minimálně další soutěžní kolo bude muset severočeská sedmička vynechat kvůli čtyřem žlutým kartám, o dalším osudu vzhledem ke smlouvě platné do 30. 6. 2020 rozhodnou následující dny.

Podruhé v řadě jste uhráli remízu 3:3, tentokrát proti Třinci…
Byla to rozdílná utkání. V Chrudimi jsme odehráli špatný první poločas, skóre dorovnali a remízu 3:3 brali jako malé vítězství. Naopak v neděli to pro nás byla ztráta, i když jsme tahali nohy. Nevím, jak to vypadalo z tribuny, ale únava byla cítit.

Panuje spokojenost se vstřelenými dvěma brankami, když v sezóně máte na kontě tři góly?
Produktivita je špatná, příští týden navíc kvůli žlutým kartám hrát nemohu. Z osobního hlediska jsem spokojený, ale štve mě, že jsme zápas nedokázali vyhrát, když jsme třikrát vedli. Na lavičce jsme měli do pole čtyři hráče, přičemž většina FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU nikdy nehrála.

Všichni očekávali, že penaltu bude kopat nejlepší střelec ligy Lukáš Matějka. Proč jste dostal přednost?
Jsem mezi určenými hráči, chtěl jsem kopat pokutový kop již v Chrudimi, když vyšla na mě. Lukáš Matějka mi to nezazlíval, přestože soutěží o krále střelců. Pouze se mě zeptal, jestli se cítím dobře a jestli si věřím. V Chrudimi jsem mu penaltu nechal, proti Třinci jsem ji chtěl kopat já a dobře jsem udělal (smích).

Máte vyřešenu smlouvu na zápasy v červenci 2020?
Stále nevím, jestli sezónu v Ústí nad Labem dohraji. Nikdo s námi nemluvil, přístup vedení není žádný. Nikdo mi žádnou oficiální nabídku zatím nedal, byly to pouze řeči kolem. Byli jsme se s některými spoluhráči párkrát zeptat v kanceláři, stále to ale bylo odkládáno. My se soustředíme na fotbal a musíme toto vypustit. Když bychom měli na tyto věci myslet, nemohli bychom se na zápasy koncentrovat. Je i možné, že to byl můj poslední zápas za Armu, možná jsem se dvougólově rozloučil.

Máte případné nabídky nebo domluvené jiné angažmá?
Zastupuje mě Global Sports, jsem ve stálém kontaktu s Janem Horníkem, který se o mě stará. Řešíme různé varianty, kluby mě oslovily. Nikdo neví více, stále se hraje. Jde mi především o letošní červenec, to je pro mě horší než řešit příští sezónu.

18' Richter
44' Drame
72' Richter (pen)
32' Valenta
58' Valenta
74' Puchel
50' Bassey
62' Matějka
71' Richter
77' Miskovič
38' Hlúpik
71' Šuľa
75' Kušnír
Sestavy
Tvrdoň – Prošek, Hudec, Pimpara, Písačka – Drame, J. Peterka (62. Chodora), D. Richter, Miskovič – L. Matějka, Bassey (79. Čičovský).
Na lavičce: Plachý, Černý, Zůza
Trenér: Petr Vrabec
Chmiel – Omasta, Šuľa, Kušnír, Janoščín – R. Vaněk I. (88. Samiec), Weber (72. Machalík), J. Valenta – Hlúpik, Akulinin (72. Wojnar), Cienciala (72. Puchel).
Na lavičce: Bulawa, Burgo
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Cihlář – Klupák, Mikeska • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků