01.10.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Doufám, že se mi podařilo nastartovat střeleckou formu, přál by si chrudimský Mužík

Foto: mfkchrudim.cz
Ústí nad Labem – V televizním střetnutí 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Ladislav Mužík zapsal do listiny střelců a pomohl Chrudimi z Ústí nad Labem odvézt cenný bod do soutěžní tabulky. Dvaadvacetiletý fotbalista, jehož hráčská práva náleží Pardubicím a v Chrudimi hostuje, doufá, že naváže na jaro předchozího ročníku, kdy se pětkrát prosadil. Netají se ani svým snem o FORTUNA:LIZE.

Jak jste viděl ze svého pohledu remízový duel v Ústí nad Labem?
Se ziskem bodu můžeme být spokojení. Nevstoupili jsme do utkání vůbec dobře, prvních dvacet minut se nám nevydařilo, byli jsme daleko od sebe a Arma nás přehrávala. Následně jsme přehodili rozestavení, hra se vyrovnala, přesto jsme z brejku inkasovali první branku. Druhou půli jsme odehráli lépe, na soupeře jsme nastoupili. Ústí nad Labem již tolik nehrálo, naopak více nakopávalo a dělalo chyby. Vstřelili jsme vyrovnávací gól, ke konci střetnutí jsme mohli znovu kapitulovat. Remíza je proto dle mého názoru zasloužená.

Jaké taktické pokyny vám naordinoval trenér Jaroslav Veselý o poločasové přestávce?
Kouč nám řekl, jak hrát nové rozestavení, hlas příliš nezvyšuje. Řekli jsme si, že minimálně vyrovnáme a na severu Čech neprohrajeme.

Čím si vysvětlujete, že hra ve druhém dějství byla více otevřená?
Vsadili jsme vše do útoku, gól jsme vstřelit chtěli. Ústí nad Labem chce hrát fotbal, na obranu se příliš nemyslelo, a proto se hrálo nahoru a dolů. My měli další šanci, kdy jsem nahrával Ondřeji Kesnerovi, který bohužel přestřelil. V podobné situaci jsem byl poté sám, gólman Marián Tvrdoň ale míč vyrazil.

Jak byste popsal vyrovnávací trefu, která padla z vaší kopačky?
Jednalo se o šťastnou branku. Trenér chtěl, aby jeden útočník chodil do soubojů a druhý za něj. Jednou se nám to vyplatilo a přineslo to své ovoce. Loni na jaře jsem vsítil pět gólů, na podzim jsem hrál v Pardubicích. Doufám, že se mi podařilo alespoň nějak nastartovat střeleckou formu a míče budou padat do sítí soupeřů dále.

Projevila se nějak v týmu únava, když před utkáním v Ústí nad Labem jste měli na programu dohrávku s Jihlavou?
Na zápasy v krátkém časovém sledu jsme si na jaře zvykli. Bylo to náročné, ale po prohře jsme potřebovali udělat minimálně bod. Podařilo se, věřím, že nás to nakopne do dalších zápasů.

Jaké jsou ambice pro letošní sezónu v celku Chrudimi?
Cílem bude zřejmě vždy záchrana. Minulou sezónu jsme ale ukázali, že o záchranu nemusíme vůbec hrát a můžeme se pohybovat uprostřed tabulky. Pro mě osobně je motivace tuzemská nejvyšší fotbalová soutěž v jakémkoliv týmu.

37' Čičovský
64' Mužík
68' Miskovič
58' Rybička
83' Breda
90' Verner
Sestavy
Tvrdoň – Bílek, Hudec, Peterka (C), Chodora – Hampl – Čičovský, Miskovič (77. Emmer) – Prošek, Kušej, Bazal (69. Jakš)
Na lavičce: Němec, Černý, Šilhan
Trenér: Jiří Jarošík
Mrázek – Hašek, Fofana, Vencl – Mužík (90+3. Látal) – Hlavsa, Rybička, Verner, Kesner (88. Krištof) – Havlena (58. Breda), Sokol (58. Řezníček)
Na lavičce: Janda, Drahoš, Dostálek
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Cihlář – Volf, Šimáček – Machač • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 580