18.11.2022 | Petr Komárek | Hráč měsíce

Brankář Příbrami Melichar: Byl to můj nejlepší půlrok. Kdo je taťkou šatny?

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Od konce července do poloviny listopadu odchytal všech šestnáct ligových zápasů. Martin Melichar v nich udržel sedm čistých kont – z toho dvě v říjnu, kdy dostal jen dvě branky. Uplynulý půlrok hodnotí jako zatím nejpovedenější v seniorské kariéře. Není divu, s Příbramí se nachází na špici tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Zní to nádherně, spokojenost je velká. Nikdo z nás to nečekal – my hráči, trenéři ani vedení. Máme z toho obrovskou radost,“ komentuje průběžné první místo a „titul“ půlmistra dvaadvacetiletý brankář.

Sice přiznává, že se Středočeši nejvyšších cílů nezříkali. První polovina soutěže je ale přesto překvapila. Příjemně. Po zimní pauze je bude čekat další výzva: navázat na téměř bezchybnou jízdu (Příbram nebodovala pouze jednou – ve druhém kole na hřišti Chrudimi, pozn. red.) pod novými trenéry.

Stávající šéfové lavičky Marek Nikl a Tomáš Zápotočný, mimochodem Trenéři měsíce září, totiž oznámili odchod do FORTUNA:LIGY. „Řekli nám to před posledním zápasem s Chrudimí, chtěli k nám být féroví. Děkujeme jim za to, jak se k nám zachovali, celá šatna jim to přejeme. Doufáme, že se jim bude dařit i v novém angažmá,“ hlásí Melichar. „Taková nabídka se určitě neodmítá,“ uvědomuje si.

Na prvních šestnáct duelů F:NL jen tak nezapomene. Když už lovil míč z brány, tak většinou maximálně jednou. Počet obdržených branek nepustil přes číslo dvanáct. „Byl to zatím můj nejlepší půlkrok v dospělém fotbale. Je to skvělé,“ nezastírá odchovanec příbramského fotbalu.

Mužstvo od říčky Litavky přitom upoutá pozoruhodnou skladbou. Jediný třicátník – účastník Ligy mistrů s Plzní a bývalý reprezentant Tomáš Wágner – se pohybuje v útoku. „V šatně se o nás hodně dobře stará. Jak říkají trenéři, je to takový náš ‚taťka‘. Doplňujeme to dravým mládím, hodně běháme,“ pochvaluje si Melichar.

V říjnu, který mu vynesl ocenění pro nejlepšího hráče měsíce, si vylepšil statistiky dvojicí čistých štítů. Jeden z nich získal proti Jihlavě. „Ten zápas pro mě byl nejtěžší. Soupeř tam měl tři, čtyři nebezpečné střely, které jsem musel vyřešit,“ prozrazuje. Práci mu podle jeho slov usnadňují spoluhráči z obrany. „S klukama jsem hodně spokojený. Zápas od zápasu je to lepší a lepší.“

V Příbrami počítají na druhý Vyškov k dobru dva body. O motivaci pro druhou část sezony mají postaráno. „O tom není sporu, lepší to být nemohlo,“ přikývne s úsměvem Hráč měsíce října FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, brankář Martin Melichar.