04.06.2023 | David Klier | Zápas

Příbram v baráži nedokázala skórovat, účast ve FORTUNA:LIZE uhájily Pardubice

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami neuspěli v odvetě baráže o účast ve FORTUNA:LIZE a po bezbrankové remíze na půdě Pardubic, které v úvodním duelu baráže zvítězily 2:1, setrvají ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE také v následující sezoně. Středočeši nedokázali v barážovém dvojutkání ani jednou skórovat.
bez branek
bez branek
61' Pikul
bez karet
Sestavy
Markovič – Tischler, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (76. Jan Jeřábek) – Sychra (66. Helešic), Janošek, Hlavatý (87. Šimek), Pikul (66. Vacek) – Černý (76. Krobot).
Na lavičce: Budinský, Huf
Trenér: Radoslav Kováč
Melichar – Čejka (83. Stropek), Jahić, Sakala, Fišl – Zeronik (79. Mašek), Švestka (65. Langhamer), Dudl, Vokřínek (65. Petrák) – El Sheikh (65. Anih), Wágner.
Na lavičce: Smrkovský, Antwi
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Zelinka – Váňa, Hurych • Stadion: CFIG Arena • Diváci: 4350

Komentář

Pardubičtí fotbalisté, kteří si ve čtvrtek v Příbrami vybojovali dvougólový náskok, ho chtěli pochopitelně navýšit. Blízko byl už po necelé čtvrthodině hry Michal Hlavatý, jeho pokus zblízka ale vychytal Melichar a Sychra se po hraničním zákroku obránce k dorážce nedostal.

I přes dvougólové manko se svěřenci Karla Krejčího dopředu příliš nehnali a hrozili hlavně domácí fotbalisté. Další velkou šanci měl Dominik Janošek. Ten byl v průběhu celého utkání hodně vidět, ve finální fázi si ale vylámal zuby na brankáři Melicharovi.

Druhou půli měli rovněž pod kontrolou Východočeši. Po většinu času drželi míč na svých kopačkách a Příbram téměř do ničeho nepustili. Šanci na otevření gólového účtu dnešního střetnutí měl patnáct minut před koncem střídající Matěj Helešic, jeho střela se ale stočila vedle brány.

V závěru by se vzhledem ke skóre dvojzápasu dal očekávat tlak Příbrami, ten ale nepřišel. Východočeši si dvougólový náskok pohlídali a udrželi tak příslušnost ve FORTUNA:LIZE na čtvrtou sezonu, naopak Příbram zůstává ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.