09.03.2024 | Roman Zajíček | Zápas

Druhý jarní zápas, druhá remíza. Brno se s Táborskem rozešlo bez branek

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Zbrojovky Brno v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali doma s Táborskem 0:0. Oba týmy v prvních dvou jarních zápasech uhrály pouze nerozhodné výsledky, čtvrtí Brňané na třetí Jihočechy nadále ztrácejí bod. Jak Zbrojovku, tak Táborsko může v tabulce předskočit Jihlava, která v neděli nastoupí proti Kroměříži.
bez branek
bez branek
bez karet
35' Kateřiňák
89' Varačka
90+2' Bláha
Sestavy
Sváček – Lu. Pernica, Gyamfi, Hamza (89. Endl), Falette – Nový (46. Texl), Koželuh – Fousek (75. Dav. Jambor), Potočný (75. Smejkal), Alijagić (64. Granečný) – Jak. Řezníček
Na lavičce: Berkovec, Jörgensen
Trenér: Tomáš Polách
Pastornický – Osmančík (71. Zeman), Nsunzu, Novák, P. Plachý – Kateřiňák, Bláha – Varačka, Sojka (71. Koné), Dordić – Šašinka (80. Svatek)
Na lavičce: Kerl, Schindler, Kopáček, Kopřiva
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Trska – Pfeifer, Vodrážka • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2808

Komentář

První poločas nabídl slušný fotbal plný šancí na obou stranách. Již v sedmé minutě o sobě dali vědět hosté. Plachého technická střela šla kousek nad Sváčkovu bránu. Následoval přetažený centr na Kateřiňáka, který v těžké pozici netrefil ideálně míč. Skóre se mohlo měnit i na druhé straně, Potočný pěkným centrem našel na hranici velkého vápna Řezníčka, jehož ránu k pravé tyči Pastornický vytáhl mimo branku. Někdejší gólman Karviné musel být v permanenci i v pětadvacáté minutě, kdy na něj vyslal dělovku Koželuh.

Největší příležitost první půle však měli hráči Táborska. Bojan Dordič dostal ideální pas na penaltový puntík, odkud pálil na nic netušícího Sváčka. Brněnský gólman měl kliku, neboť pokus hostujícího hráče zamířil těsně vedle jeho pravé tyče. V závěru poločasu zahrávalo Táborsko hned pět rohů v řadě, a až ten pátý nabídl gólovku. Znovu to byl Dordič, který mohl otevřít skóre, nicméně trefil jen stojícího brněnského stopera, který na brankové čáře zaskočil za brankáře Sváčka. 

Druhá část hry toho příliš nenabídla, tedy kromě protestů ze strany fanoušků Zbrojovky na jejího majitele. Hrál se vyrovnaný fotbal, ale už jen s minimem šancí. Hrál se nepřesný fotbal. Brňané měli sice herní převahu, moc toho však nevyprodukovali. Za zmínku stojí slušný pokus Hamzy z dvaceti metrů, který šel kousíček vedle. Táborsko se soustředilo spíše na obranu, ojedinělý střelecký pokus Dordiče nemohl Sváčka ohrozit.   

V samotném závěru si naběhl Řezníček na Texlovu nabídku, ale brankář Táborska udržel remízový výsledek a bylo jasné, že gól v tomto mrazivém počasí téměř 3000 fanoušků neuvidí. V souboji o třetí místo tak mnohem spokojenější mohou být hráči hostů.