10.03.2024 | Tomáš Secký | Zápas

Série Varnsdorfu bez porážky skončila. Výhru Dukle vystřelil Hora trefou z penalty

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu v utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli pražské Dukle 0:1. V duelu na severu Čech dlouho platilo bezbrankové skóre, vše změnila 89. minuta, kdy Jakub Hora proměnil penaltu a zajistili Pražanům první jarní vítězství. Naopak domácí celek ve F:NL prohrál poprvé po šňůře sedmi zápasů bez porážky.
bez branek
90' Hora (pen)
14' Stránský
45+1' Kouřil
77' Ambler
88' Kubista
21' Hašek
31' Vondrášek
34' Kozma
88' Mešanović
Sestavy
Vaňák – Ambler, Kouřil, Kubista, Zálešák – Kříž (70. Dufek), Samko (86. Omon) – Stránský (86. Vlk), Polyák, Rudnytskyy (57. Gembický) – Vojta (70. Kosař)
Na lavičce: Pešl, Podzimek
Trenér: Miroslav Holeňák
Šťovíček – Vondrášek, D. Hašek, Peterka, Helešic – J. Hora, Kozma – Douděra (82. Hrubeš), Kozel (63. Zeronik, 90. Buchvaldek), Moulis (63. Ludvíček) – Mešanović
Na lavičce: Rada, Jeřábek, Lehký
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Batík – Pochylý, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 912

Komentář

Fotbalisté Varnsdorfu vstoupili do utkání s pražskou Duklou aktivně a do pokutového území vyslali během několika úvodních minut hned několik. Žádný z nich ale správného adresát nenašel. Dukla se postupem času dostávala více do hry, ale byl to Varnsdorf, který první zahrozil. Ve 24. minutě to v Kotlině jen zahučelo. Přes 900 diváků viděli přízemní střelu Dominika Kříže, který minul levou tyč jen o pár centimetrů.

Vlnu emocí spustila situace po půl hodině hry, když Vojta dobíhal skákající míč v pokutovém území a vypadalo to, že Hašek zahrál rukou. Sudí Batík ale nic takového nesignalizoval a pokračovalo se ve hře. Domácí se ještě nadechli v závěrečných minutách prvního poločasu k tlaku, k přímému ohrožení Šťovíčkovy svatyně ale nedošlo a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Dukla vstoupila do druhého dějství s jednou změnou v sestavě, od té doby byla častěji na míči a hledala skulinku ve varnsdorfské obraně. Hra byla však často přerušována nedovolenými zákroky či střídáními.

Pražané poprvé udeřili v 87. minutě. Zeronik si pokryl míč, navedl si ho na střed hřiště a přízemní střelou donutil Vaňáka k zákroku, odražený míč potom uklidil do sítě Mešanovič, jenže pomezní rozhodčí viděl ofsajd a branka nemohla platit.

O dvě minuty později se k balonu dostal opět Zeronik, po střetu ve vápně se poroučel k zemi a sudí ukázal na pokutový kop. Ten si vzal na starost Jakub Hora a rozhodl o těsné výhře Dukly ve Varnsdorfu.