10.03.2024 | Jiří Polášek | Zápas

Na Vysočině bez branek. Jihlava s Kroměříží si rozdělily body

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v duelu 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Kroměříží 0:0. Aktivnější byli domácí, kteří mohli jít už po čtvrthodině hry do vedení, jenže dalekonosnou ránu Jakuba Selnara zastavilo břevno. Hosté na bránu nevystřelili za celý zápas ani jednou, a když si jedovku Justina Araujo-Wilsona pohlídal hostující gólman Dostál, na Vysočině se body dělily.
bez branek
bez branek
70' Piško
84' Šancl
90+3' Selnar
63' Jeleček
Sestavy
Mastný – T. Svoboda, Vedral, Piško, Farka (82. Sagna) – Lacko (87. A. Pešek), Tureček – Křehlík (61. Ogiomade), Selnar, T. Franěk (61. Šancl) – Araujo-Wilson
Na lavičce: Soukup, Chytrý, Shudeiwa
Trenér: David Oulehla
J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Vincour, T. Matoušek – Jeleček, Fulnek (90+2. Kiška) – Machalík (90+1. Dočkal), Cupák, Kudela (79. Hrdlička) – Chwaszcz (90+1. Tiahlo)
Na lavičce: Gergela, Mlčoch, Wala
Trenér: Martin Onda
Rozhodčí: Kvítek – Hádek, Zoufalý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1060

Komentář

Nedělní 18. kolo svedlo dohromady týmy Jihlavy a Kroměříže. Tedy týmy, které vstoupily do jarní fáze úplně odlišně. Domácí Jihlava v minulém kole vůbec nezvládla duel v Olomouci s rezervním týmem Sigmy, a prohrála víceméně bez odporu 0:3. To Hanácká Slavia nečekaně skalpovala v prvním jarním kole lídra soutěže, Vyškov doma porazila 1:0. Do tohoto utkání tedy vstupovala ze 13. pozice, zatímco domácí do něj šli z šestého místa.

Hned na začátku zahrozila Vysočina po pěkné akci, kdy Křehlík potáhl míč po pravé straně a nechal ho Araujo-Wilsonovi, který tvrdě vypálil. Jeho střela, která mířila ke vzdálenější tyči, ale nakonec nebyla úspěšná, protože ji brankář Dostál vyrazil, i když s problémy. Další šance přišla ve 13. minutě, Turečkův centr z levé strany propadl do vápna k Svobodovi, kterému ale nesedlo zakončení a brankář Kroměříže neměl těžkou práci.

Domácí byli nebezpeční i dále. Po střele asi z dvaceti pěti metrů, kterou vyprodukoval Selnar, otiskl míč svůj obrys na spojnici brankové konstrukce. Po pár minutách, kdy se toho tolik nedělo, už to vypadalo na velkou šanci ke skórování pro Jihlavu. Brankář Kroměříže totiž podrazil ve vápně Araujo-Wilsona, jenže ten se nacházel v ofsajdu, který faulu předcházel.

Ve 30. minutě poprvé zahrozila významněji Kroměříž, když si Vincour naběhl do vápna na centr svého spoluhráče z levé strany. Hlavička nebyla špatná, ovšem těsně minula levou tyčku branky Mastného. O šest minut později Frank obstřelil zeď z volného přímého kopu, ačkoliv ale mířil dobře k tyči, Dostál tygřím skokem jeho ránu zlikvidoval. Jen po dvou minutách mohla kontrovat Slavia, jenže Michal Cupák nebyl v zakončení z blízky příliš důrazný, a Mastrný jeho míč vyškrábl. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Po návratu z kabin to trvalo jen deset minut, než se konečně podařilo jednomu z týmů dopravit míč do sítě. Jenže Kroměříž oslavovala brzy, branku Šimona Chwaszcze sudí neuznal kvůli předcházejícímu ofsajdu. Krátce nato mohla na svou stranu strhnout vedení také Jihlava, a to velice stylově. Nůžky Arauja-Wilsona byly efektní, ale už ne tak efektivní, Dostál totiž vyrazil míč na roh.

Šance se kupily i dál a rozhodně bylo na co se dívat. Střílený centr Chwaszcze do vápna nedokázal nikdo ze spoluhráčů protlačit do branky. Selnarovu tvrdou ránu z otočky zase chytil připravený Dostál. A při Vedralově zakončení hlavou šel míč kousek nad horní tyčku.

Definitivně rozhodnout mohl v 90. minutě Araujo-Wilson, který si seběhl z pravé strany do vápna a natlačil se k míči. Jeho křižná střela na vzdálenější tyčku, ale neměla potřebnou razanci, a i tentokrát tak Dostál dokázal zasáhnout a zachránit svůj celek. Oba a týmy se tak musely spokojit s remízou. Jihlava se i přes remízu opět dostala na pátou příčku, kde aktuálně disponuje 26 body. Kroměříž zůstala na třinácté pozici, ovšem na kontě má pouze o pět bodů méně.