16.03.2024 | Milan Huppert | Zápas

Kroměříž dlouhé oslabení neubránila, Příbram poprvé na jaře vyhrála

Foto: fkpribram.cz
Kroměříž - Na jaře dosud neporažený nováček z Kroměříže přišel o svoji neporazitelnost v souboji 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Příbrami. Duel ovlivnila červená karta domácího Dostála z 29. minuty, hodinovou přesilovou hru hosté využili jen jednou. Vítězná branka jde na vrub senegalského forvarde Ngangeho Falla, druhou trefu přidal Nkwinga.
bez branek
64' Fall
90+5' Nkwinga
29' Dostál
60' Machalík
89' Oulehla
11' Fall
14' Krch
48' Jahić
82' Novotný
89' Brabec
90+2' Švestka
90+4' Melichar
90+5' Brabec
Sestavy
Dostál – Oulehla, Vincour, Zavadil, Jeleček – Houser (71. Kudela) – Fulnek (31. Gergela), T. Matoušek (81. Kiška), Cupák, Machalík (81. Jaroň) – Chwaszcz (71. Dočkal)
Na lavičce: Tiahlo, Hrdlička
Trenér: Martin Onda
Melichar – Dudl, Fišl, Jahić, Matoušek – Švestka – Nečas (61. Andronikou), Hušbauer (80. Nkwinga), Dav. Krch (61. Novotný), P. Hašek (80. Hudec) – Fall (88. Brabec)
Na lavičce: Babka, Hošek
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Bureš • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 987

Komentář

Střetnutí začalo v opatrnějším duchu. Až se oba celky trošku rozkoukaly, tak dvakrát zahrozil domácí stoper Petr Zavadil, jenže ani v jednom případě mu nevyšlo zakončení a cílové zařízení Příbrami minul.
Hanácké Slavii ve 29. minutě výrazně zkomplikoval cestu za bodovým ziskem gólman Jakub Dostál, který neodhadl dobře vyběhnutí proti míči za velké vápno, byl u něj jako druhý, načež podrazil Falla a inkasoval z ruky rozhodčího nevyhnutelnou červenou kartu.

Navzdory oslabení si Kroměříž vytvořila třetí slibnou příležitost, po dlouhém autu ovšem Chwaszcz zakončoval hlavou vedle levé tyče. Největší příležitost úvodního dějství byla k vidění v samotném závěru, kdy Kotala nařídil penaltu pro Příbram po zákroku na Krcha. Exekuce “desítky” se chopil Daniel Fišl a selhal, neboť jej rozhodil fakt, že Gergela trefil směr střely, míč proto tlačil co nejvíce k tyči a bránu minul.

Góly začaly padat až ve druhém poločase. Příbramští fotbalisté využili přesilovku v 64. minutě, kdy se po centru Pavla Haška z pravé strany i s notnou dávkou štěstí prosadil Ngagne Fall. Pavel Hašek se s blížícím se koncem klání pokoušel přidat k asistenci i vstřelený gól, ale sám před Gergelou napálil jen hrudník vyběhnuvšího brankáře.

Hostům výrazně zkomplikoval situaci střídající Jan Brabec, který dostal žlutou kartu hned po nástupu na hřiště za ostrý faul na polovině hřiště a vyloučení se dočkal o pár minut později v nastaveném čase za zdržování hry.

Příbram se přesto i v deseti dočkala druhé trefy, když v páté nastavené minutě využil Novotný šťastného odrazu a míč potom nezištně poslal na Vinnyho Loica Nkwingu, devatenáctiletý kamerunský žolík tváří v tvář brankáři mířil nechytatelně k pravé tyčce.

Svěřenci trenéra Karla Krejčího se díky vítězství 2:0 posunuli v tabulce na osmé místo. Hanácká Slavia zůstává třináctá s náskokem tří bodů na sestupové pásmo.