27.04.2024 | Milan Huppert | Zápas

Vyškov díky dvěma brankám Krollise porazil Varnsdorf a stále tlačí na Duklu

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli v Drnovicích nad Varnsdorfem nejtěsnějším možným rozdílem 2:1. Domácí poslal v první půli do vedení Lotyš Raimonds Krollis, ale ještě do pauzy srovnal Matyáš Vojta. Konečné slovo měl jedenáct minut před koncem znovu Krollis. Lotyšský útočník se trefil podruhé v zápase a vystřelil Vyškovu důležitou výhru v boji o postup. Varnsdorf po třech týdnech padl a je jen jedno místo od sestupu.
14' Krollis
79' Krollis
31' Vojta
22' Aberkane
90+2' Krška
50' Kubista
54' Samko
90+2' Gembický
Sestavy
Borek – Ilko, Straalman, Musa, Aberkane – Eneme (90. Lahodný), Ab. Sylla, Mafwenta (71. Schön) – A. Svoboda (71. Bayo), Krollis (90. Diallo), Fomba (84. Krška)
Na lavičce: Derka, Němeček
Trenér: Jan Kameník
Vaňák – Juzvak (84. Vlk), Kubista, Kouřil, Zálešák – Kříž (84. Adeleke), Samko – Rudnytskyy (60. Gembický), Kosař (76. Podzimek), Polyák – Vojta
Na lavičce: Pešl, Dufek
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Lakomý – Bělák • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 805

Komentář

Vyškovští si byli vědomi, že pro udržení šance na přímý postup do FORTUNA:LIGY potřebují nutně zvítězit, a podle toho k zápasu přistoupili. Důležitou vedoucí trefu zaznamenali ve 14. minutě, kdy Fomba na levém křídle zamotal hlavu dvojici soupeřů a vyslal do vápna střílený centr přesně do míst, kam si naběhl Raimonds Krollis, za jehož střelou z první do levého dolního rohu se Vaňák jenom podíval.

Domácí fotbalisté pokračovali v aktivním pojetí hry a o navýšení náskoku se ve 23. minutě pokoušel Issa Fomba, přečíslení tří proti dvěma ovšem završil nepovedenou střelou levačkou přímo do gólmana.

Přestože byl Vyškov aktivnějším týmem, tak se ve 31. minutě povedlo Varnsdorfu vyrovnat. S první střelou uvnitř vápna si ještě Borek výborným zákrokem poradil, nicméně o dorážku se přihlásil Matyáš Vojta a proti tomuto pokusu už byl domácí brankář bezmocný. S nerozhodným výsledkem do poločasu se odmítal smířit střelecky naladěný Raimonds Krollis, který po centr Ilka zprava pomýšlel na svůj druhý gól, avšak hlavičkoval těsně vedle brány.

Druhou půli odstartovalo mužstvo MFK vyvinutím velkého tlaku na protivníka. V 55. minutě dělily od druhého vstřeleného gólu mužstva centimetry Santiaga Enemeho, který střelu z přímého kopu zakroutil do pravé tyče, tentýž hráč o pár minut později zahrozil i ze hry, střelu k pravé tyčce ale pro změnu vytěsnil Vaňák.

Kameníkova družina pokračovala ve vysokém tlaku a zaslouženého druhého gólu se dočkala v 79. minutě. Za varnsdorfskou defenzivou se zjevil Bayo, jenž z bezprostřední blízkosti napálil brankáře, ovšem pohotový Raimonds Krollis pak vysokou hlavičku poslal za brankovou čáru, obranný zákrok přišel pozdě.

Fotbalistům MFK v závěru zkomplikoval cestu za očekávanými třemi body střídající Krška, když se nechal vyloučit za skočení do nohou Gembického blízko poloviny hřiště, nicméně Vyškov tento moment nikterak nerozhodil a těsný náskok si udržel až do závěrečného hvizdu, díky čemuž zůstal ve hře o přímý postup. Varnsdorf zůstává na první nesestupové čtrnácté příčce.