27.04.2024 | Josef Janda | Zápas

Dordič rozhodl o těsné výhře Táborska nad Líšní

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborsko v rámci 25. kola FORTUAN:NÁRODNÍ LIGY vyhráli doma s Líšní 1:0 a i nadále obývají druhou barážovou příčku. O jedinou branku zápasu se po poločasové přestávce postaral bosenský záložník Bojan Dordič, pro něhož to byla jubilejní desátá trefa v probíhajícím ročníku.
53' Dordič
bez branek
67' Svatek
40' Rolinek
45' Jeřábek
65' Klein (masér)
83' Jokovič
86' Tauš
Sestavy
Pastornický – Tusjak, Bláha, Koné, Nsunzu – Sojka (59. Skopec), Zeman (59. P. Plachý), Varačka (68. J. Mach), Dordić (90+1. Osmančík), Kateřiňák – Svatek (68. Šašinka)
Na lavičce: Kerl, Kopáček
Trenér: Roman Nádvorník
Šulla – Joković, M. Jeřábek, Lutonský – Čermák, Mionić (74. Raab) – Aldin (33. Hapal), Dziuba, Sokol, Rolinek (59. Tauš) – Gerža (74. Rimovičs)
Na lavičce: Cupal, Hochman
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Starý – Novák, Zoufalý • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1090

Komentář

Začátek zápasu mezi Táborskem a Líšní ozdobila už po deseti minutách hlavička Vladimíra Zemana, ke smůle Táborska však tento prudký míč letěl přímo do brankáře Šully. Více střel na branku už ale první dějství nenabídlo. Táborsko bylo aktivnějším týmem a po půlhodině hry si šel Kateřiňák pro penaltu, rozhodčí Starý ho však nevyslyšel.

Na konci poločasu přišly ostřejší zákroky líšeňských fotbalistů, které ocenil rozhodčí žlutými kartami. Rolinek zajel do Koného a za faul bez míče mohl být rád, že to nebyla jeho poslední akce v utkání. Těsně před přestávkou přidal žlutý faul i Jeřábek a zdálo se, že více se toho už do poločasu nestane.

V nastavení ovšem předvedli Líšeňští i pěknou fotbalovou akci, které chybělo ke zdárnému konci jen málo. Čermák hledal pěkným centrem hlavu Rolinka, ten však ke smůle hostů na balon nedoskočil.

Druhý poločas odstartoval brejkem Táborska. Svatek se snažil doběhnout přihrávku od Dordiče, u míče byl ale brankář Líšně první. První gól utkání padl v 53. minutě po akci Varačky. Fotbalista Táborska zatáhl míč po pravé straně a přesně odcentroval před branku, kde číhal Bojan Dordič. Nejlepší střelec Táborska poslal balon po zemi k tyči, kam se Šulla natahoval marně. Dordič vstřelil svůj desátý gól v sezoně a díky němu šlo Táborsko do vedení 1:0.

Náskok domácího celku mohl pojistit Šašinka, který si v 78. minutě naskočil na centr z levé strany. Ke smůle Táborska poslal balon jen nad branku. V závěrečných minutách toužili hosté po vyrovnání, hodně tlačili a Tauš zkusil nasimulovat penaltu, což rozhodčí ocenil žlutou kartou. Táborsko přežilo i pětiminutové nastavení a porazilo Líšeň 1:0.