23.11.2019 | Karel Jedlička | Zápas

Hradec vyloupil Duklu a dotáhl se na skupinu bojující o baráž!

Foto: fchk.cz
Praha - Situace na čele se na konci podzimní části ještě více zamotává. Brno vyhrálo v Pardubicích a Hradec Králové zvítězil na Dukle. Hosté vedli už od 2. minuty, na 2:0 zvýšili ve druhé půli a Pražané už pouze snížili. Votroci mají nyní bodů třicet a jsou na pátém místě, Dukla je čtvrtá s jednatřiceti body a na druhou Jihlavu ztrácí pouze bod.
70' Preisler
2' Urma
54' Vlkanova
77' Souček
86' Piroch
40' Doležal
59' Leibl
81' Martinec
90' Soukeník
Sestavy
M. Hruška – D. Souček, Piroch, Chlumecký – Kott (60. F. Hašek), Doumbia (69. Douděra), Daniel Tetour, Krunert, Preisler – Lu. Holík (60. Ayong), Hadaščok.
Na lavičce: Rada, Dancák, Jakab, Kovaľ
Trenér: Roman Skuhravý
Ottmar – Kopečný, Martinec, Leibl, Urma – Zbrožek – F. Čech, Soukeník, D. Doležal (89. Kvída), Vlkanova (87. Jukl) – Prekop (78. Firbacher).
Na lavičce: Vízek, Durděvič, Procházka, Šípek
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Novák - Mikeska, Hanousek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 687

Komentář

Poslední podzimní kolo na Julisce srazilo fotbalisty Dukly mimo barážové příčky a naopak dotáhlo na rozdíl jediného bodu hradecké Votroky. Vítězství hostů bylo plně zasloužené, nakročili k němu hned z první akce v zápase. Závar v šestnáctce vyřešil po Doležalově přiťuknutí střelou k tyči ve 2. minutě Otto Urma. V 7. minutě zachránilo Duklu po Prekopově hlavičce břevno, pak dvakrát brankář Hruška. Nejprve vyškrábl zpod břevna Doležalovu pohotovou střelu, pak nepustil ani nájezd dvou na nikoho v podání dvojice Vlkanova – Urma.

Dukla se v poli trápila, kazila přihrávky a nedokázala se dostat do šance. Naopak po přestávce si přebral dlouhý nákop Adam Vlkanova a za přihlížení dvou pražských stoperů poslal skákavou střelu z 21 metrů do sítě podruhé. Z dalšího stříleného centru hradeckého tahouna napnul síť Urma, jenže nikoli míčem, který před prázdnou bránou promáchl, ale jen vlastním tělem. Dukle se podařilo z první střely na bránu zdramatizovat zápas v 70. minutě. To do brejku utekl střídající Hašek a předložil ideální přihrávku Dominiku Preislerovi.

Vzápětí pálil po skvělém Krunertově pasu z pravé strany po zemi těsně vedle zadní tyče Douděra, postupně se ale Votrokům podařilo nápor Dukly otupit. Poslední jiskřička naděje pro domácí zhasla v 90. minutě, kdy Ottmar vyrazil boxovat centr daleko ze své brány a Hašek přestřelil jeho opuštěnou svatyni.