16.11.2019 | Daniel Kinc | Zápas

Líšeň zdolala v předehrávce 16. kola Chrudim, hosté doplatili na rychlé vyloučení

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně porazili v sobotní předehrávce 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:0 Chrudim. Duel ovlivnila rychlá červená karta, kterou už v 17. minutě vyfasoval hostující obránce Krčál. Brněnský nováček přesilovku poprvé využil dvě minuty před přestávkou, kdy se trefil Václav Minařík. Pojistku přidal po změně stran v 68. minutě Ondřej Vintr. Líšeň tak slaví šesté vítězství v soutěži a polepšila si v tabulce na sedmou příčku, Chrudim zůstává jedenáctá. Zbylých sedm zápasů je na programu příští týden.
43' Minařík
68' Vintr
bez branek
63' Bačo
17' Krčál
90' Ujec
Sestavy
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo, O. Ševčík – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Demeter (86. Suchý), Minařík (73. Rolinek), Bednář (46. O. Vintr) – T. Machálek.
Na lavičce: Vítek
Trenér: Robert Kafka
Zíma – Řezníček, Krčál, Vencl (80. Drahoš), Hlavsa – Kesner, Hynek (57. Ujec), Janoušek, T. Dostálek (66. Froněk) – Rybička, Vašulín.
Na lavičce: Stýblo, Luong, Sulík
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Hanousek – Kříž, Vlček • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1015

Komentář

Utkání mezi Líšní a Chrudimí nemělo zcela jasného favorita, přesto se více věřilo domácím. První větší šanci však měli hosté, když si po deseti minutách naběhl na prudký centr Vašulín a hlavou poslal míč kousek vedle levé tyče. Jeden z klíčových momentů duelu přišel v 17. minutě, kdy se Minařík protáhl přes dva hráče a Krčál jej v pozici posledního hráče fauloval. Rozhodčí neváhal a hostujícího beka za jasný faul okamžitě vyloučil.

Domácí však z přesilovky v prvních minutách moc neprofitovali. Naopak po střílené přihrávce Řezníčka zahrozil ve skluzu tečující Vašulín, jeho pokus ale vytěsnil Šustr a celou akci nakonec zastavil ofsajd. Z několika náznaků šancí poté domácí neudeřili, ale dvě minuty před koncem půle se dočkali. Nejprve protáhl Zímu tvrdou ránou z vápna Ševčík a v pokračující akci našel Retenův centr volného Václava Minaříka, který protečoval míč do sítě. V nastavení první půle pak zahrozil sám Reteno, nicméně křižný pokus mířil kousek vedle levé tyče.

Druhá půle začala chybami na obou stranách a dlouho nebyla k vidění šance. Tu první měl až po hodině hostující Rybička, po křižné přihrávce ale z úhlu pálil jen do brankáře domácích. Na druhé straně zahrozil střídající Vintr, který si narazil s Demeterem, ale v jasné šanci minul branku. Co nevyšlo napoprvé, napodruhé už ano. Po průnikové přihrávce odcentroval zprava Čermák a jeho přetažený pas našel právě Ondřeje Vintra, jenž umístil míč z voleje parádně pod břevno.

Domácí byli při chuti a směřovali za výhrou. Za dalších pět minut od druhé branky našel Vintrův centr na přední tyči naběhnutého Machálka, ten ale v plné rychlosti poslal míč jen vedle tyče. Na druhé straně mohl čtvrthodiny před konce snížit Froněk, ale z přímého kopu přestřelil. Pojistku výhry domácích měl na kopačce v závěru Rolinek, ale ten místo střely v úniku hledal ještě nabíhajícího Retena. Už v nastavení se hosté mohli dočkat čestné branky, ale střídající Ujec trefil břevno a dorážku vytáhl z čáry obránce. Líšeň tak v pozici nováčka korunovala skvělý podzim další výhrou a přezimuje v klidném středu tabulky.