02.10.2021 | Kryštof Severa | Zápas

Vyškovu se dále daří, nováček zdolal gólem Ilka Ústí

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice – Nováček z Vyškova porazil v utkání 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:0 Ústí nad Labem. O výsledku zápasu rozhodl deset minut před koncem řádné hrací doby Pavol Ilko. Vyškov vyhrál z posledních pěti zápasů už čtvrtý a polepšil si v tabulce na desátou pozici. Ústí je po druhé porážce v řadě dvanácté.
80' Ilko
bez branek
78' Simr
50' Písačka
57' Krobot
Sestavy
Šustr – Ilko (90. Lahodný), Štěpánek, Srubek, Němeček – Cabadaj, David Jambor – Klesa, Slaměna (90+.3 Kameník), O. Vintr – Macej (61. Simr).
Na lavičce: Spurný, Murányi, Ress, Mulligan
Trenér: Rostislav Horáček
J. Plachý – Hudec, Brak, Písačka, Alexandr – Mechmache (71. Čičovský), Miskovič – Prošek, Krobot (81. Angelozzi), Emmer (53. Ogiomade) – Gonzalez (53. Jiránek).
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Krejsa – Slavíček, Machač • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 662

Komentář

Vyškov měl vstup do utkání velice povedený. Hned zkraje si vypracovali domácí několik šancí a Plachý měl v brance Ústí co dělat, aby udržel čisté konto. Vyznamenat se musel zejména proti střele Srubka, kterou vytáhl špičkami prstů na roh. O chvíli později protáhl Plachého Macej, proti střele vyškovského forvarda však hostující brankář zasahovat nemusel.

Po povedené čtvrthodině nastal v Drnovicích útlum a více jak 600 diváků muselo sledovat primárně boj ve středu pole. Klid na bojišti mohl zlomit opět aktivní Macej, ale jeho zakončení po centru Klesy vytěsnil Plachý. Ani tříminutové nastavení nepřineslo další gólovou příležitost a do kabin se šlo za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Hned zkraje druhých pětačtyřiceti minut se Vyškov opět tlačil do zakončení, ale ústecká defenziva se svým aktivním pohybem vyhýbala ohrožení vlastní branky. To změnila situace z 66 minuty. Ondřej Vintr se protáhl do vápna po levé straně, svou střelou překonal Plachého, ale toho výborně zastoupil jeden z obránců. Ten však vykopl míč jen ke Slaměnovi, jehož dorážku rovněž zablokoval bránící hráč.

Gólu se fanoušci dočkali v 80. minutě, kdy se do vápna prodral Němeček a nabil Pavlu Simrovi. Jeho střelu sice zastavila tyč, ale míč se neomylně odrazil k Pavolu Ilkovi, jenž svou dorážku nasměroval přesně – 1:0. V závěrečných minutách Ústí zkonsolidovalo veškeré síly a zamířilo do útoku. Jeho snažení však nemělo adekvátní výsledek a Vyškov tak může slavit tři body.