01.10.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava doma zabrala, oslabené Táborsko porazilo 3:1

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Páteční program FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřel souboj Jihlavy s Táborskem. Domácí vstoupili do utkání o poznání lépe, když dokázali v první půlhodině hned dvakrát skórovat, prosadili se Vedral s Pojezným. Táborsko se do hry dostalo proměněnou penaltou Tijaniho, více však již, i kvůli dvěma červeným kartám na jejich straně, nestihlo. Jihlava zpečetila výhru třetím gólem a svému protivníkovi přiblížila na rozdíl dvou bodů.
16' Vedral
29' Pojezný
90' Fila
52' Tijani (pen)
51' Křišťál
59' Araujo-Wilson
54' Miranda
59' Tusjak
60' Holiš
69' Boula
77' Holiš
87' Tijani
90' Tijani
Sestavy
Vejmola – Svoboda, Vlček, Pojezný, Křišťál – Křivánek (87. Fila), Tureček, Lacko, Selnar (87. Peřina) – Araujo-Wilson (75. Arroyo), Vedral (80. Zoubele).
Na lavičce: Jágrik, Štefánek, Shudeiwa
Trenér: Jan Kameník
Pecháček – Navrátil, Tusjak, Holiš, Almeida – Plachý (80. Vozihnoj), Icha (68. Drozd), Boula, Kopečný (80. Havrda) – Tijani, Provazník (42. Rafa).
Na lavičce: Zadražil, Lazarčik, Rydval
Trenér: Miroslav Brožek
Rozhodčí: Radina – Šimáček, Líkař • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 433

Komentář

První šanci zápasu si vytvořilo Táborsko. Po chybě domácích ve středu hřiště dostával přihrávku za obranu Muhamed Tijani, pravděpodobně gólový pas ale zastavil vracející se Matúš Lacko. A v Jihlavě platilo známé pořekadlo nedáš – dostaneš. O tři minuty později si na Selnarův centr z levé strany naběhl Filip Vedral, kterého si hosté špatně pohlídali a útočník Vysočiny nedal hlavou Pecháčkovi šanci.

Jihlava byla aktivnější a z hranice pokutového území mohl přidat druhý gól domácích Lacko. Jeho dělovka ale mířila jen doprostřed branky. Ve 29. minutě už Pecháček inkasoval podruhé. Znovu u toho byl přihrávající Jakub Selnar, který rozehrál přímý kop nakrátko. Po jeho pasu vypálil z dálky přesně k levé tyči Karel Pojezný!

Táborsko se ale i přes dvougólový deficit nevzdalo a v úvodu druhého poločasu snížilo. Jihlavský Vojtěch Křišťál se ve vápně ohnal rukou po protihráči a sudí Radina nařídil penaltu. Míč si vzal Muhamed Tijani a nigerijský útočník prostřelil Vejmolu, který vystihl směr rány, ale na balon nedosáhl.

Největší šanci na vyrovnání měli Jihočeši v 76. minutě. Tijani útočil na čtvrtou branku v sezoně, ale sám proti Vejmolovi neuspěl! Jihlavský brankář svůj tým podržel. Vzápětí si Táborsko výrazně zkomplikovalo svůj boj alespoň o remízu. Roman Holiš totiž obdržel druhou žlutou kartu a hosté dohrávali v oslabení.

Závěr už si Jihlava i díky přesilovce pohlídala. Arroyo mohl přidat třetí gól, ale jeho střela o kousek minula táborskou branku. V nastavení byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen i hostující střelec Tijani. Vysočina se proti devíti ještě dokázala prosadit, těsně před závěrečným hvizdem se trefil Lukáš Fila. Ten si zpracoval míč na hranici šestnáctky, obešel protihráče a levačkou vypálil k tyčce. Jihlava tak porazila Táborsko 3:1.