27.04.2022 | Kryštof Severa | Zápas

Zbrojovka oslavila postup do FORTUNA:LIGY výhrou. Třinci nasázela čtyři góly

Foto: fczbrno.cz
Brno - Fotbalisté Brna slaví první místo ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a postup do české nejvyšší soutěže. Vlašim ve Vyškově zaváhala a současně Zbrojovka zvítězila nad Třincem 4:2. Skóre otevřel Jakub Řezníček, do vedení 2:0 šli domácí po vlastní brance Bedecse. Za hosty před poločasem snížil Machuča a po pauze Třinec dokonce vyrovnal, když se prosadil Habusta. Jenže Brno nesložilo zbraně, nejdříve na 3:2 skóroval Přichystal a na jeho gól navázal ještě Blecha.
16' Řezníček
38' Bedecs (vl)
67' Přichystal
77' Blecha
43' Machuča
55' Habusta
33' Ševčík
80' Texl
58' Bedecs
Sestavy
Šiman – Hrabina (72. A. Čermák), Endl (61. Hlavica), Šural, Bariš – Texl – Fousek (61. J. Hladík), M. Ševčík (61. Dav. Jambor) – Nečas (61. Blecha), Jak. Řezníček, Přichystal.
Na lavičce: Berkovec, Kohoutek
Trenér: Richard Dostálek
Hasalík – Szewieczek, Foltyn, Bedecs, Hýbl – Omasta (81. Klusák), Habusta (81. Buneš), Machuča (89. Weber), Kania (74. Nešický) – Petráň, Juřena (89. Zogata).
Na lavičce: Paleček, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Kotala - Podaný, Žurovec • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 4522

Komentář

Zbrojovka se dostala do úvodní šance už v osmé minutě, kdy se hnal na gólmana hostí unikající Jakub Nečas, jehož pokus dokázal Hasalík vytěsnit a následný závar dokázala hostující obrana ustát. Třinec odpověděl šancí Machuči, který si naběhl na míč na vápno, ale jeho pokus dokázal Šiman zastavit. Gólu se fanoušci Brna dočkali v 16. minutě, kdy si centr do vápna našel Jakub Řezníček a z voleje poslal míč do sítě - 1:0. O chvíli později mohl Řezníček navýšit svůj gólový účet, ale tváří v tvář Hasalíkovi zaváhal a hostující gólman si připsal důležitý zákrok. 

Velkou šanci hostí si vytvořil v polovině první části hry Juřena jenž zaskočil všechny přítomné, když nadvakrát ošálil obranu Brna a svou ostrou ranou nastřelil tyč. Branky padaly v závěru poločasu. Nejprve se v osmatřicáté minutě dostal k centru Jakub Nečas a jeho pokus si do vlastní branky srazil Imrich Bedecs - 2:0. O pět minut později se po chybě domácích dostal k míči ve vápně Ondřej Machuča a přesnou ranou dal výsledku poločasovou podobu.

Ve druhé půli se jako první ozvali Zbrojováci. Nejprve se se do šance dral Nečas, jenž předložil míč Přichystalovi, který před odkrytou brankou těsně minul letící míč. Netrvalo to dlouho a Třinec dokázal z první šance srovnat. Jakub Habusta dostal hodně prostoru na levé straně a křižnou ranou propálil Šimana. O minutu později mohl Třinec dokonce otočit, když se u míče zjevil Ondřej Machuča a křižnou ranou těsně minul domácí branku.

Vrátit vedení domácím mohl Bariš, jenž se tvrdě opřel do míče a pořádně protáhl Hasalíka. Mrzet to domácí nemuselo, neboť o pár minut později utekl Filip Blecha, který předložil míč nabíhajícímu Jakubu Přichystalovi, který si krásnou kličkou poradil s Hasalíkem a vrátil Zbrojovce vedení. O deset minut později si navíc právě Filip Blecha našel míč v pokutovém území a přesnou ranou k tyči upravil skóre na 4:2. V úplném závěru ještě mohl navýšit Řezníček, ale z dobré pozice svou technickou ranou minul.