29.10.2022 | Pavel Budař | Zápas

Slezané zastavili sérii proher, v Prostějově uhráli bod

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Prostějov – Trápící se Slezský FC po třech porážkách v řadě ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bodovali. Opavští fotbalisté si odvezli bod z trávníku Prostějova, kde domácí výběr sice dvakrát vedl, ale hostující mužstvo vždy dokázalo srovnat krok. Po remíze 2:2 se tak na Hané body dělily. Prostějovští bodovali už ve čtvrtém utkání soutěže v řadě.
42' Bartolomeu
62' Elbel
53' Kopečný
67' Šigut
55' Elbel
71' Bialek
78' Stříž
bez karet
Sestavy
M. Bárta – Stříž, Schaffartzik, Bialek, Elbel – Kušej, Šumbera (90+2. Ščedryj), Koudelka, Kulig, Bartolomeu (76. M. Zapletal) – Ali-Abubakar (57. Pinc).
Na lavičce: Krynskyj, Pařízek, Gáč
Trenér: Pavel Šustr
Lasák – Kopečný, Bílek (88. Dostál), Janoščín, Kadlec – Macháček, Gorčica (64. Haitl) – Šigut, Kramář, Ščudla – Yunis (39. Rataj).
Na lavičce: Číž, Celta, Pejša
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Kvítek – Lakomý, Pfeifer • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 580

Komentář

První poločas byl velice vyrovnaný. Opava byla aktivnější na míči, ale byl to právě Prostějov, kdo si vypracovával šance. Těsně před poločasem dokázal využít dosavadní největší gólovou příležitost Robert Bartolomeu, po výtečné práci jeho spoluhráče zakončil domácí útočník z blízka prakticky do prázdné brány.

Druhá půle už byla o poznání zajímavější, v 53. minutě dokázal vyrovnat Miloš Kopečný. Po nadýchaném rohovém kopu se ve vápně nejrychleji zorientoval a z malého vápna překonal brankáře Bártu. V 59. minutě zahrozil na druhé straně Koudelka, jeho zablokovaná střela skončila těsně nad bránou Lasáka.

Prostějov po inkasované brance začal hrát aktivněji, do vedení jej opět poslal v 61. minutě Jakub Elbel. Tento prostějovský hráč vystřelil ze střední vzdálenosti a krásně umístěnou střelou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci. Opava ovšem dokázala na obdržený gól rychle zareagovat. Odražený míč po rohu sebral jeden z hráčů SFC, vrátil ho do vápna a Samuel Šigut se prosadil hlavou, když dokázal vyskočit nejvýše na nadýchaný centr a překonal tak domácího brankáře.

Prostějov byl velmi blízko k první historické domácí výhře proti Opavě, ale vedení dvakrát neudržel, a tak si oba celky nakonec rozdělily po bodu.