23.09.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Neproměněná penalta Prostějov nemrzí, rozhodl Jaroň

Foto: Daniel Gargulák (fnliga.cz)
Fotbalisté Prostějova v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Varnsdorfem 1:0. Domácí se v prvním poločase dostali do dvou velkých šancí. Penaltu nejdříve neproměnil Bartolomeu, ale do vedení se Prostějovští dostali díky brance Jaroně. Ve druhé půli branka nepadla a tři body zůstaly na Moravě.
35' Jaroň
bez branek
30' Schaffartzik
62' Bartolomeu
77' Malec
80' Elbel
30' Firbacher
74' Kříž
Sestavy
Vejmola – P. Jaroň (90. Gábriš), K. Spáčil, Elbel, R. Látal – Bartolomeu, Schaffartzik, Habusta, Slaměna (76. Macháček), Koudelka (63. Šimek) – Malec
Na lavičce: Krynskyj, Bolf, Zapletal, Silný
Trenér: Josef Mazura
Vaňák – Ambler, Kubista, Kouřil, Kosař (69. Podzimek) – Kříž (84. Omon), Samko – Zálešák (84. Švanda), Stránský (76. Hodek), Gembický (76. Dufek) – Firbacher
Na lavičce: Porcal, Michal
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Pečenka • Stadion: Stadion 1.HFK Olomouc • Diváci: 421

Komentář

Duel dvou nejhůře tabulkově postavených týmů přinesl od úvodních minut řadu nepřesností na obou stranách na podmáčeném terénu v Holicích. Prostějov přesto v 15. minutě dostal ideální příležitost otevřít skóre utkání, Bartolomeu ovšem v pokutového kopu selhal, brankář Vaňák vytáhl jeho pokus k levé tyči do bezpečí.

O další čtvrt hodinu později se řítil do gólovky na druhé straně Firbacher, Vejmola ale jeho samostatný únik zastavil včasným výběhem ze své brány. O pět minut později již ale diváci mohli vidět gólový zásah Petra Jaroně, který si našel místo v pokutovém území a přesnou ranou k tyči rozradostnil Hanáky vedoucím gólem v utkání.   

Hostující Varnsdorf vstoupil dobře do druhé půle a Prostějov hned zatlačil, z úvodního tlaku druhé půle ale vyrovnání nevytěžil, a i ve zbytku utkání se již jednalo o neúspěšné dobývání prostějovské obrany.   

Hanáci dobře zavírali všechny možné skuliny do své obrany, a naopak aktivním přístupem směrem dopředu nedávali možnosti hostům vytvářet si souvislejší tlak. Ten přišel ze strany Severočechů ještě v závěru utkání, Varnsdorf ale výrazněji svého soupeře ohrozit již nedokázal, a tak odjel z Holic bez bodového zisku. Prostějov se naopak třemi body odrazil ode dna druholigové tabulky.