30.09.2023 | Milan Huppert | Zápas

Kroměříž v závěru otočila duel s Vlašimí, Středočeši poprvé v sezoně prohráli

Foto: hanackaslavia.cz
Fotbalisté Kroměříže v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY otočili zápas s Vlašimí a zvítězili 2:1. Hanáci doma brzy prohrávali po vlastním gólu Marka Jaroně, v závěru prvního poločasu ale vyrovnal Michal Cupák a v nastavení druhého dějství připravil Středočechům první porážku v aktuální ligové sezoně Petr Zavadil. Kroměříž se tak v tabulce posunula na desáté místo, Vlašim zůstala čtvrtá.
38' Cupák
90+3' Zavadil
5' Jaroň (vl)
72' Tiahlo
88' Matoušek
90+4' Houser
6' Šmiga
23' Singhateh
88' Kričfaluši
90' Sanneh
Sestavy
J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Cupák, Houser (82. Stoklásek) – M. Jaroň (59. P. Červenka, 75. Dočkal), Kudela, Hrdlička (59. Chukwudi) – Chwaszcz (82. T. Matoušek)
Na lavičce: Gergela, Vyhlíd
Trenér: Bronislav Červenka
Vágner – Sanneh, Kričfaluši, Breda, Heppner – Onije, Šubert (46. Musil), Labík (67. Kulhánek) – Lacík, Šmiga (67. Pernica), Singhateh (89. Toula)
Na lavičce: Kolář, Badu Dankwah, Biegon
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Rouček – Šimáček, Mikeska • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 577

Komentář

Vlašim odstartovala střetnutí tím nejlepším možným způsobem. V páté minutě centroval z pravé strany do pokutového území Onije a Marek Jaroň smolně usměrnil míč do vlastní sítě. Za balonem letícím k pravé tyčce se Dostál jen bezmocně ohlédl.

Inkasovaný gól paradoxně nakopl Hanáckou Slavii, jež byla ve zbytku prvního dějství výrazně aktivnějším týmem. Dlouho jí ale vázla koncovka. Hrdlička se po sklepnutí Jaroně nedokázal natlačit před Bredu, po zakončení hlavou z přímého kopu zase skvěle rukou zakročil Vágner. Ve 31. minutě v defenzívě znovu úřadoval vlašimský kapitán Breda, když výborně zblokoval střelu Chwaszcze z nadějné pozice.

Nulu v kolonce vstřelených gólů Kroměříž zlomila ve 38. minutě. Jeleček levačkou odcentroval z volného přímého kopu přesně na hlavu kapitána Michala Cupáka a ten zamířil nechytatelně o zem k pravé tyči. Jeleček mohl v nastavení první půle přidat k asistenci i gól, tvrdou střelu zpoza šestnáctky však Vágner zvládl vytěsnit nad břevno.

V úvodu druhé půle měl na druhý gól políčeno Michal Cupák, z hranice pokutového území však pravým bodlem zakončoval o kousek vedle bány. Na druhé polovině hřiště zahrozil Singhateh, tvrdou ránu nártem Dostál zvládl vyrazit mimo nebezpečí.

Obrat plánoval v 70. minutě dokonat Šimon Chwaszcz, dobře mířený pokus hlavou z bezprostřední blízkosti Vágner parádním reflexivním zákrokem pravou rukou vyškrábl nad horní tyčku. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodným výsledkem, tak ve třetí nastavené minutě Jeleček vyslal dlouhý nákop z poloviny hřiště do vápna a Petr Zavadil vysokou hlavičkou potrestal vyběhnuvšího brankáře, který si na míč sáhl, leč z brány ho nevytáhl.

Kroměříž pozdní trefou získala cenné vítězství 2:1 a posun v tabulce na chvost nejlepší desítky. Vlašim zůstává na čtvrté příčce se čtyřbodovým odstupem na vedoucí Vyškov, ten má ale jeden zápas k dobru.