01.10.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf byl blízko první výhře, s Vyškovem po vlastní brance nakonec remizoval

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Fotbalisté Varnsdorfu remizovali v utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Vyškovem, a prodloužili tak opět své letošní čekání na první výhru. Domácí šli v pozici nejhoršího týmu soutěže s lídrem překvapivě do vedení, branka Dennyho Samka ze 66. minuty ale ke kýženým třem bodům nevedla. Jen o šest minut později si totiž vsítil při snaze o odkop balonu nešťastný vlastní gól Martin Kouřil. Obě mužstva setrvala po výsledku 1:1 na svých příčkách. Vyškov je první s náskokem čtyř bodů na druhou Duklu, Varnsdorf ztrácí z posledního místa pět bodů na patnáctou Spartu B a šest na čtrnáctou rezervu Sigmy.
66' Samko
72' Kouřil (vl)
62' Samko
76' Zálešák
42' Bayo
81' Ilko
90+2' Němeček
Sestavy
Vaňák – Ambler (82. Švanda), Kouřil, Kubista, Zálešák – Osaghae, Kříž (70. Omon) – Gembický (70. Michal), Kosař (60. Samko), Rudnytskyy (60. Dufek) – Firbacher
Na lavičce: Pešl, Hodek
Trenér: Miroslav Holeňák
Stejskal – Ilko, Lahodný (46. Falta), Ramathan, F. Štěpánek – Eneme, Metsoko – Kanakimana, Souaré (18. Němeček), Bayo – Diallo (65. Vintr)
Na lavičce: Borek, Červeň, Coulibaly, Kamara
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Kotala – Kříž, Bureš • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 525

Komentář

Souboj Davida s Goliášem. Tak by se dalo nazvat střetnutí mezi posledním Varnsdorfem a prvním Vyškovem. Utkání začalo ve velkém tempu, které diktovali především Severočeši. Hned v osmé minutě se snažil po nacvičeném signálu prosadit hlavičkou Kosař, připravenému Stejskalovi ale příliš starostí nenadělal. V patnácté minutě přišel obrovský potlesk pro domácího kapitána Pavla Rudnytského, který obešel Souarého a dostal se do velkého vápna. Periferně ale viděl, že hostující hráč zůstal ležet na zemi a v duchu fair play zakopl míč do autu.

Jihomoravští hráči o sobě dali vědět po půl hodině hry, když z nenápadné akce trefili přízemní střelou tyč. Vzápětí se mohl radost Varnsdorf. Stejskal odkopával slabší nohou a trefil pouze Rudnytského před sebou, jehož pokusu zamířit do prázdné brány chyběla přesnost a razance. V závěru prvního dějství ještě přes pět set diváků skandovalo jméno Martina Vaňáka poté, co vychytal samostatný nájezd Metsoka i následnou dorážku Musy. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli se hra přelévala ze strany na stranu. Na první gól se čekalo do 66. minuty. Varnsdorfský Firbacher vybojoval míč za hranicí vápna, dostal se až ke střele, kterou sice Stejskal ještě vyrazil, ale na dorážku Dennyho Samka neměl nárok – 1:0. Vyrovnávací branka přišla jen o pár minut později. Hosté skvělým centrum za obranu vybídli Metsoka, kterého dostoupil Martin Kouřil a při snaze odkopnout míč přeloboval svého brankáře a skóroval do vlastní sítě.

V závěrečných minutách chtěla obě mužstva strhnout utkání na svou stranu. Do zápasu začaly vstupovat emoce, hra se často přerušovala nedovolenými zákroky. Varnsdorf mohl rozhodnout šest minut před koncem hrací doby. Kubista vystihl rozehrávku soupeře, vysunul míč na Dufka, jenž si ho navedl na střed hřiště a přenechal ho Samkovi, který technickou střelou jen těsně minul brankovou konstrukci. Ve druhé minutě nastavení ještě zahrozil Zálešák, při snaze zakončit ale trefil vracejícího se hráče Vyškova. Obě mužstva se tak v rámci jedenáctého kola rozešla smírně.