16.03.2024 | Josef Janda | Zápas

Táborsko dvěma trefami za šest minut otočilo duel s Jihlavou

Foto: fcvysocina.cz
Tábor - Přímý souboj o průběžné třetí místo tabulky proběhl v Táboře. Lépe zde začala hostující Vysočina, která se v závěru prvního poločasu dostala zásluhou Lacka do vedení. Po přestávce ale přišel velký obrat Táborska. Zeman a Djordič vtěsnali své trefy do rozmezí šesti minut a rozhodli o výhře svého týmu 2:1. Táborsko tak i nadále drží druhou barážovou pozici, Jihlavští po další jarní porážce nadále klesají tabulkou.
73' Zeman
79' Dordič (pen)
42' Lacko
86' Kateřiňák
90+1' Svatek
36' Shudeiwa
52' Piško
56' Křehlík
82' Svoboda
Sestavy
Pastornický – Nsunzu (63. Kopáček), Novák, Plachý, Varačka – Kateřiňák, Bláha – Osmančík (63. Zeman), Sojka (46. Koné), Dordić (90+4. Matoušek) – Šašinka (46. Svatek)
Na lavičce: Kerl, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Mastný – Svoboda, Vedral, Piško, Farka (86. Sagna) – Lacko (75. Pešek), Tureček (86. Šancl) – Křehlík (80. Peřina), Selnar (80. Franěk), Shudeiwa – Araujo-Wilson
Na lavičce: Soukup, Chytrý
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Vokoun – Líkař, Cichra • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 862

Komentář

Začátek zápasu mezi Táborskem a Jihlavou nabídl vyrovnanou podívanou bez vyložených šancí na obou stranách. První zajímavou pozici získali Jihlavští po devíti minutách, kdy zahrávali standardní situaci ze slušné pozice před vápnem. Nakonec se snažil zakroutit balon do sítě Selnar, jeho pokus však branku minul.

Táborsko se po čtvrt hodině pokusilo těžit z rychlého přenesení hry. Šašinka našel dlouhým balonem na hraně ofsajdu Dordiče, jehož jedovatou ránu srazili hosté v šestnáctce na roh.

Zanedlouho mohlo udeřit na druhé straně. Kateřiňák ztratil míč ve středu hřiště a hosté šli do brejku. Na konci akce byl Selnar, kterého účinně vykryl gólman Pastornický. V 23. minutě mohl skórovat opět Selnar těžící z přihrávky Shudeiwy. Selnar na nic nečekal a vypálil pohotově z otočky, ke smůle hostů ale branku přestřelil.

Nejzajímavější okamžiky první půle přišly v jejím závěru. Matúš Lacko se v 41. minutě dostal do dosud největší šance zápasu. Lacko mířil pěkně do šibenice, jeho střele však chyběl větší důraz, tudíž pozorný Pastornický dokázal vytáhnout balon na roh.    

Po rohovém kopu už se Jihlavští radovali z vedoucího gólu. Nejprve se sice neprosadili, poté však propálil před sebou všechno Matúš Lacko, jehož pokus se zatřepetal v síti. Táborsko bylo v závěru prvního poločasu i nadále pod tlakem a Jihlava prožívala dosud nejlepší okamžiky zápasu. První půle příliš šancí nenabídla, nicméně s úsměvem na rtech šla do šaten Jihlava, která vedla v Táboře 1:0.

Do druhé půle udělal domácí trenér Nádvorník dvě změny, první větší šance ovšem patřila Jihlavě. Lacko zakombinoval na pětníku se spoluhráčem a Pastornický se musel vydat pod jeho nohy, aby zabránil gólové situaci.

Po dvaceti minutách mohl srovnat Varačka, jenže jeho pokus skončil jen na břevnu jihlavské branky. V 73. minutě už se Táborsko radovalo. Technicky umístěnou střelu vyslal Vladimír Zeman. Jihlavský gólman si na balon asi sáhl, vytlačil ho ale jen na tyč, od které se balon odrazil do sítě. Táborsko srovnalo na 1:1 a pokračovalo v tlaku.

Táborsko vstřelilo rozhodující branku z penalty v 79. minutě. Míč si postavil na penaltový puntík Bojan Dordič a poslal Mastného na opačnou stranu. Dordič uspěl přízemní střelou a Táborsko otočilo zápas s Jihlavou na 2:1.