16.03.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Další rána pro Zbrojovku! Nestačila na Chrudim a dál čeká na první jarní výhru

Foto: mfkchrudim.cz
Fotbalisté Chrudimi v utkání 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Brno 3:1. Domácí k překvapivému vítězství nasměroval Daniel Langhamer, který se trefil po čtvrthodině hry, a po změně stran poslal chrudimské mužstvo do dvoubrankového vedení David Látal. Krátce nato sice snížil hostující Roman Potočný, ale v 79. minutě se podruhé v zápase prosadil parádní střelou Daniel Langhamer a pojistil výhru Chrudimi, která tak zapsala první jarní vítězství. Naopak Zbrojovka se dál trápí, na jaře ještě nevyhrála a ve F:NL naplno bodovala loni naposledy zkraje listopadu.
15' Langhamer
48' Látal
79' Langhamer
53' Potočný
83' Kesner
45' Hamza
45' Hellebrand
82' Potočný
Sestavy
Floder – Míka, Toml, Kutík – Jan Řezníček – F. Novotný, Langhamer (86. Borkovec), Skwarczek, Záviška (86. Bauer) – D. Látal (66. Kesner), Mašek (90+2. Zvolánek)
Na lavičce: Šerák, Kosek, Vilotič
Trenér: Radek Kronďák
Sváček – Koželuh, Lud. Pernica, Falette (72. Texl), Gyamfi (46. Granečný) – Hellebrand (66. Nový), Hamza (46. Smejkal) – Potočný, Fousek, Alijagić (46. Dav. Jambor) – Jakub Řezníček
Na lavičce: Berkovec, Jörgensen
Trenér: Tomáš Polách
Rozhodčí: Hocek – Ratajová, Kotalík • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1360

Komentář

Souboj týmů, které čekaly na první jarní výhru, začal v Chrudimi hodně svižně. Byť měla první čtvrthodinku více ze hry hostující Zbrojovka, hned úvodní branková příležitost na straně Chrudimi skončila radostí Východočechů. V patnácté minutě si na centr Maška sběhl na přední tyč Daniel Langhamer a z první dokázal překonat Dominika Sváčka - 1:0.

Hosté chtěli s odpovědí přispěchat velmi rychle, zajímavá střela Denise Alijagiče ale skončila kousek od levé tyče bývalého brankáře Zbrojovky Jiřího Flodera. A poté již do konce poločasu zlobila pouze Chrudim. Aktivní byl především Daniel Langhamer, který dalšími dvěma ranami hodně potrápil brankáře Sváčka. První jeho zakončení brněnský gólman po nedohodě v defenzívě vyrazil, druhou jen sledoval a očima ji vytlačil těsně mimo.

Druhý zásah pro psychiku Brna přišel tři minuty po pauze. Do šestnáctky dostal míč David Látal a ukázkovou ranou navýšil chrudimské vedení na 2:0. Ani to ale Zbrojovku nezlomilo, zásluhou Romana Potočného dokázali hosté o pět minut později snížit a ještě oživili své šance na vyrovnání. Žádný výrazný tlak ale nepřišel, naopak v 79. minutě přišlo definitivní razítko chrudimského vítězství.

Daniel Langhamer zakončil svůj velký zápas parádním obstřelem obránce i brankáře, prosadil se podruhé v duelu a rozjásal více jak třináct stovek fanoušků na chrudimském stadionu. Domácí si již závěr hravě pohlídali a připsali si do tabulky důležité tři body, díky kterým se dotáhli právě na Zbrojovku. Brno na první jarní výhru stále čeká.