21.09.2016 | Jakub Kudláč | Zápas

Opava i v desíti držela krok a remizovala na půdě Žižkova 3:3

Praha – V předehrávce 8. kola Fotbalové národní ligy na Žižkov dojeli fotbalisté Opavy. Ti před kamerami České televize hráli sice od 39. minuty v desíti, i tak ale dokázali střílet góly a nakonec zápas dotáhnout k nerozhodnému výsledku 3:3.
54' Klán
66' Trýzna
84' Engelmann
30' Mozol
58' Schaffartzik
87' Radič
52' Krystan
78' Opluštil
34' Grussmann
39' Žídek
60' Smola
Sestavy
Hrubeš – Trýzna, Opluštil, Pimpara, Šandera – Podrazký, Pavlata (46. V. Klán), Krystan (65. Gebert) – Urbanec (58. Volek), Engelmann – Dočekal
Lasák – Hrabina, Radić, Žídek, T. Čelůstka – Grussmann (75. Kuzmanović), Schaffartzik, Zapalač (88. Helebrand) – Jursa – Smola, Mozol (60. Janetzký)
Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Vitner • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 961

Komentář

Skóre mohli otevřít hosté, Čelůstkova střela mířila mezi tři tyče, na brankové čáře však balón odkopl Šandera. Opavští byli lepším celkem, Viktorka se dostala do šance až ve 20. minutě, Krystan ale pálil příliš vysoko. Po půlhodině hry však šel slezský klub do vedení. Na hranici vápna se opřel po své parádičce do míče Václav Mozol a parádní ránou po břevno otevřel gólové hody.

Běžela 39. minuta a zrodil se jeden z klíčových momentů zápasu, když kapitán hostů zahrál rukou. Rozhodčí neváhal a Žídkovi udělil ihned červenou kartu. Do poločasu se ale stav neměnil.

V početní výhodě se podařilo Viktorce vyrovnat. Devět minut po pauze uklidil centrovaný míč do sítě Václav Klán. Za další čtyři minuty už ale Opava znovu vedla, z předbrankového prostoru uspěl po standardní situaci Jan Schaffartzik. Ve druhé půli si brankáři opravdu moc nezachytali, spíše jenom lovili míč z branek. V 66. minuta to už totiž bylo 2:2, a to po zaváhání Lasáka, kdy propustil lehkou střelu Jakuba Trýzny.

Vedení zpět si mohli Opavští vzít posléze, Hrubeš ale dvěma parádními zásahy podržel svůj tým. A tak v 84. minutě přišel úder z kopačky Vojtěcha Engelmanna, který hlavou poslal Žižkov do vedení 3:2. Ani toto ale nebyl konec, o tři minuty později stanovil konečný výsledek vlastní brankou Jiří Pimpara, jenž nešťastně uklidil do své sítě centr Zapalače.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Hašek (FK Viktoria Žižkov):
"Bod je málo. Tím, že hrajeme přesilovku, už na konci prvního poločasu jde soupeř do desíti, tak to prostě máme zvládnout. Dostaneme se do vedení 3:2, to musíme udržet. Dnes jsme byli nezodpovědní při standardních situacích, dostali jsme z nich dvě branky, přitom máme nad soupeřem výškovou převahu. Je to pro nás málo. Na soutěž si zvykáme a je to první mužstvo z té horní čtyřky. Opava hrála výborně, byla silná na míči. Vyloučení jí ublížilo, ale klobouk dolů, jak zápas dohráli. My jdeme dále postupnými kroky, cíl máme."

Roman Skuhravý (Slezský FC Opava):
"Na začátku sezóny jsme si řekli, že jestli něco v Opavě přitáhne diváky, tak je to naše hra. Každý zápas se o to snažíme a troufám si říct, že dneska jsme byli jasně lepší mužstvo, i v desíti. Já musím kluky pochválit, protože takhle odpracovat zápas i po těch komplikacích, které nás potkaly ve čtyřicáté minutě, to nemůžu udělat nic jiného, než před nimi smeknout klobouk. Když chcete hrát konstruktivně, přináší to chyby. Takový je fotbal. Stálo nás to hrozně moc sil, ale jsou to všechno věci, ze kterých se můžeme poučit a my se z nich poučit chceme. Chyby patří k fotbalu a my jsme to dnes odčinili i za Žídka, který byl vyloučený. Parádní výkon."