25.09.2016 | Věra Novotná | Zápas

Sigma jede! Vyhrála počtvrté v řadě, tentokrát dobyla Varnsdorf

Varnsdorf – V osmém kole Fotbalové národní ligy na sebe narazily celky FK Varnsdorf a SK Sigma Olomouc. Domácí prozatím plně bodovali jen ve třech případech a také nyní vyšli bodově naprázdno. Hanáci si odvezli výhru 3:0 poté, co se dvakrát prosadil Tomáš Chorý (na snímku), třetí gól Olomouckých zařídil deset minut před koncem utkání Šimon Falta. Sigma se tak posunula na třetí příčku tabulky.
bez branek
30' Chorý
47' Chorý
80' Falta
12' Rudnytskyy
39' Neuberg
75' Durděvič
79' Zbrožek
46' Chorý
67' Šindelář
Sestavy
Samoel – Zbrožek, Zieris, Neuberg (67. Beránek) – Durdević (83. Novotný), Knejzlík, Daníček, Richter, Rudnytskyy – Kozma (46. Fotr), Jakubov
M. Buchta – Plšek, Houska, Štěrba (28. Škerle), Šindelář – Chorý (77. Yunis), Falta, Vepřek, Zahradníček, Sladký – Petr (82. Štěpán)
Rozhodčí: Severýn – Vlasjuk, Flimmel • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 1013

Komentář

V prvních deseti minutách se diváci nedočkali žádného náznaku větší akce. S přízemními pokusy hostujících hráčů si domácí brankář Samoel bez potíží poradil. Ve 13. minutě sáhl rozhodčí poprvé pro žlutou kartu, kterou viděl Rudnytskyy a diváci se záhy dožadovali stejného postihu i na druhé straně. To byl prakticky jediný zajímavý okamžik úvodní pasáže zápasu.

Ve 30. minutě se poprvé rozezněly chorály olomouckých fanoušků, a to konkrétně po střele Tomáše Chorého, která přesně našla svůj cíl. Varnsdorf mohl vzápětí srovnat z rohového kopu, ale Rudnytskyy střílel vysoko nad branku hostí, kterou hájil Buchta.

Domácí byli podruhé blízko vyrovnání na konci první pětačtyřicetiminutovky, kdy Rudnytskyy orazítkoval břevno olomoucké svatyně. Vstup do druhého poločasu Hanákům vyšel a ti se brzy dočkali uklidňujícího druhého gólu.

Dvoubrankový náskok Olomouckých totiž zařídil jen dvě minuty po zahájení druhé půle opět Tomáš Chorý. Domácí celek mohl vrátit do hry Jakubov, který se dostal ke střele po krásné kombinační akci, ale jeho pokus minul těsně Buchtovu bránu.

Až do 80. minuty se ani jeden z celků nedostal do větší střelecké příležitosti. Ta přišla právě s rozbíhající se osmdesátou minutou a přímým kopem, k němuž se postavil Šimon Falta. Na jeho střelu nikdo z ostatních hráčů nezareagoval a míč si našel cestu až do sítě – 0:3.

Hanáci měli v kapse luxusní náskok, závěr zápasu si bez problémů pohlídali, a tak si z Varnsdorfu odvezli všechny tři body. Zajímavostí je, že olomoucká Sigma zvítězila ve FNL počtvrté v řadě a brankář Buchta si do statistik připsal třetí čisté konto v sezoně.