24.09.2016 | Ondřej Zoubek | Zápas

Ústečtí spolykali stovky kilometrů a dvěma góly si poradili s bezkrevným Třincem

Třinec – Fotbalisté Třince se zmítají v mizérii. Ačkoliv chtěli hrát v horních patrech tabulky, realitou bude nejspíš znovu boj o záchranu. Domácí utkání proti Ústí nad Labem se jim od začátku nedařilo a už po čtyřech minutách prohrávali. Arma přidala šťastný druhý zásah na startu druhé půle a v poklidu dokráčela k zisku tří bodů. Ústí zvítězilo podruhé v řadě.
bez branek
4' Pouček
56' Výborný
51' Dedič
72' Čelůstka
86' Motyčka
90' Janoščín
51' Kateřiňák
77' Martykán
Sestavy
Paleček – Vengřinek, Bedecs (46. Hošek), Čelůstka, Avdić, Michal Stříž – Ižvolt, Málek (46. Malcharek), Krišto (65. Motyčka), Janoščín – Dedič
Tvrdoň – Zeman, Peterka, Vaněk (61. Zukić), Šnirc – Kateřiňák, Martykán – Moulis, Výborný, Jindráček (83. Pícha) – Pouček (90. Procházka)
Rozhodčí: Julínek – Kotalík, Vodrážka • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 305

Komentář

Třinečtí nastoupili do zápasu s Armou s pěti obránci stejně jako před týdnem ve Varnsdorfu, kde tato taktika Slezanům vynesla remízu. Ústí nad Labem muselo po pohárové porážce s Brnem absolvovat dlouhou cestu a dalo se očekávat, že vstup do utkání by nemusel Severočechy zastihnout v dobré pohodě. Opak byl ale pravdou. Už ve čtvrté minutě prostrčil Moulis míč na Výborného, po jehož přihrávce uklidil míč zblízka za Palečka Lukáš Pouček. Také v dalších minutách působila třinecká obrana velmi nejistě a Ústečtí se lehce dostávali do šestnáctky.

V jedenácté minutě si Arma vypracovala další stoprocentní šanci, a znovu po pravém křídle. Výborný tentokrát naservíroval míč na Moulise, jenž místo odkryté brány nastřelil bránícího Čelůstku. Třinec byl v prvních minutách ve hře dopředu naprosto bezzubý a pořádně mu zatékalo i do obrany. Po přímém kopu Moulise, který se od břevna odrazil nad Palečkovu branku, mohli domácí děkovat štěstěně. Zničehonic se mohlo zrodit vyrovnání. Tvrdoň musel poprvé v zápase zasahovat a hned předvedl velmi důležitý a těžký zákrok proti Ižvoltovi. S dorážkou Málka už mu pomohli obránci.

Zvýšená aktivita Třince netrvala příliš dlouho a v závěru poločasu už byla iniciativa zase na straně Ústí nad Labem. V poslední minutě první půle pronikl agilní Výborný po čáře až do šestnáctky a z ostrého úhlu zkusil zakončit. Avdić přizvedl míč ještě brankářem Palečkem a domácí byli podruhé v zápase rádi, že balon tentokrát proskákal těsně okolo tyče. V úvodním dějství nemohli být domácí spokojeni s ničím a trenéři udělali o přestávce dvě změny. Bedecse s Málkem vystřídali ofenzivně ladění Hošek a Malcharek.

Vítr v třinecké kabině byl na hřišti znát a nástup do druhého poločasu se Třinci vydařil. Krišto načechral přesný oblouček na nabíhajícího Dediče, který si ale nedokázal balon zpracovat, a bylo po šanci. Navíc slovenský útočník ještě fauloval gólmana Tvrdoně a obdržel žlutou kartu. Dost možná rozhodující okamžik přišel v šestapadesáté minutě. Petr Výborný se uvolnil uprostřed hřiště a napřáhl ke střele z nějakých pětadvaceti metrů. Nebýt nešťastně teče Krišta přímo do protipohybu, Paleček by nejspíš zasáhl. Takhle prohrávali Třinečtí o dvě branky a už byli hodně dole.

V dalším průběhu druhé půle sledovaly pouhé tři stovky diváků třinecké trápení a marnou snahu se zápasem ještě něco udělat. Třinec se nemohl propracovat před Tvrdoně, a ještě měl potíže s bráněním ústeckých protiakcí. Moulisovu střelu z nadějné pozice vykopl Paleček, prudký centr téhož ústeckého hráče prošel malým vápnem bez zakončení. Frustrovaní domácí sbírali žluté karty a když Motyčka deset minut před koncem hlavičkoval v dobré příležitosti jen do Tvrdoně, bylo už téměř jisté, že Třinec body nezíská. Trenér Skála si ještě na samý závěr schoval jedno střídání, Armě se dařilo šetřit čas a v pohodě dokráčela ke druhému vítězství v řadě.

Zatímco Ústečtí poskočili směrem ke středu tabulky, Třinec už je ve hře o udržení zase namočen až po uši. Slezané nedokázali navázat na remízu z Varnsdorfu a na domácím hřišti prohráli třetí z pěti zápasů.