07.10.2023 | Pavel Budař | Zápas

Vlašim si doma vyšlápla na Duklu, mocný finiš Pražanům nestačil

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Fotbalisté Vlašimi ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Duklu v poměru 3:2. Domácí poslal do vedení Ebrima Singhateh už v 11. minutě proměněnou penaltou a během první půle přidal druhou branku vlašimského celku Petr Heppner. Hostující útočník Lukáš Matějka sice krátce po změně stran gólem z pokutového kopu snížil, ale Barnabáš Lacík vrátil domácím dvougólový náskok. Z něj dokázal ukrojit zkušený Pavel Moulis, ale srovnat Pražané nedokázali a po dvou výhrách v řadě padli. Vlašim naopak po třech zápasech ve F:NL opět naplno bodovala.
11' Singhateh (pen)
30' Heppner
62' Lacík
56' Matějka (pen)
68' Kozel
22' Sanneh
90+1' Pernica
45' Červenka
72' Jeřábek
83' Matějka
Sestavy
Vágner – Biegon (65. Toula), Breda, Heppner, Kulhánek, Labík, Lacík (65. Šubert), Musil (84. Badu Dankwah), Nogha, Singhateh (90+4. Šmiga), Sanneh (65. Pernica)
Na lavičce: Kolář, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Šťovíček – Barac, M. Červenka (46. Zeronik), Hrubeš (82. Škoda), J. Jeřábek, Kozel, Matějka, Moulis (88. Buchvaldek), Peterka, Šebrle (77. Douděra), Ullman (77. Vondrášek)
Na lavičce: Rada, Holiš
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Starý – Pfeifer, Novák • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 560

Komentář

Přestřelka mezi Vlašimí a Duklou začala v 9.minutě, když si do vápna navedl míč Moulis, následně ho dvakrát zasekl a trefil tyč. Hned z rychlého brejku dokázal potrestat neproměněnou šanci Moulise z pokutového kopu Ebrima Singhateh. Gambijský útočník poslal míč nekompromisně do pravé šibenice.

Ve 14. minutě mohla Dukla vyrovnat ze standardní situace, ale Barac chyboval v rozehrávce a nastartoval protiútok Vlašimi, na jehož konci stál Lacík, který jen těsně minul bránu. Ve 30. minutě ovšem prudký střílený centr propadl až na zadní tyč, kde se nacházel Petr Heppner, a vlašimský hráč dokázal i s lehkou dávkou štěstí překonat brankáře Šťovíčka.

Dukla vstoupila do druhé půle lépe a hned v jejím úvodu se prosadil Lukáš Matějka trefou z pokutového kopu. Útočník Dukly poslal míč doprostřed brány, Vágner si sice sáhl na míč, ale nedokázal ho vytěsnit. Vlašim se ze snížení Dukly dokázala rychle oklepat, když z rychlého útoku do otevřené obrany přeloboval padajícího brankáře Dukly Barnabáš Lacík – 3:1.

Po hodině hry dokázali Pražané opět snížit, postaral se o to David Kozel, když centr na zadní tyči dokázal doklepnout do odkryté brány za záda Vágnera. Dukla si po druhé vstřelené brance žádnou další šanci vytvořit nedokázala, zato Vlašim v nastaveném čase mohla dokonce dvakrát zpečetit výhru. Nejdříve Singhateha famózně vychytal Šťovíček a následně rychlý brejk do otevřené obrany nedokázal potrestat Badu. Domácí tak těsný náskok uhájili a po třech kolech ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE opět naplno bodovali.