08.10.2023 | Aleš Strouha | Zápas

Rezerva Sparty remizovala s Kroměříží a opustila sestupové pásmo

Foto: sparta.cz
Fotbalisté sparťanského béčka v utkání 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Kroměříží 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase šli krátce po změně stran do vedení hosté poté, co se prosadil stoper Petr Zavadil. Sparťané srovnali díky přesné hlavičce Romana Mokrovicse, neprohráli už potřetí v řadě a opustili předposlední příčku tabulky. Kroměřížský celek ve F:NL bodoval podruhé v řadě a setrvá na jedenácté pozici.
71' Mokrovics
51' Zavadil
35' Holoubek
61' Vydra
90' Ševínský
79' Jeleček
Sestavy
Nalezinek – Vydra, Ševínský, Večerka – Mejdr, Holoubek (68. Lilling), Kaštánek, Goljan (46. Penxa) – Mokrovics, Schánělec, Hranoš (68. Rus)
Na lavičce: Kolář, Váňa, Jonáš, Šilhart
Trenér: Petr Janoušek
J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Cupák, Houser (77. Fulnek) – M. Jaroň (64. Dočkal), Kudela, Hrdlička (83. Stoklásek) – Chwaszcz (77. T. Matoušek)
Na lavičce: Gergela, Chukwudi Charles, Goncalves
Rozhodčí: Cieslar – Lakomý, Pospíšil • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 297

Komentář

Do zápasu na pražském Žižkově vstoupili aktivněji fotbalisté Kroměříže. Hned v 7. minutě tvrdě pálil Hrdlička a o dvě minuty později byl ve velké gólové šanci kapitán Cupák. Jeho ránu gólman Nalezinek skvěle vyrazil a následná do brány mířící dorážka Jaroně nemohla platit kvůli ofsajdu.

V 17. minutě to zpoza vápna zkoušel Patrik Vydra, na pozorného gólmana Dostála si ale nepřišel. Domácí fotbalisté byli i v dalším průběhu první půle sice více na balonu, ale velké šance si vytvářeli hosté. Tu největší měl ve 24. minutě Michal Cupák, toho ale po přihrávce od Hrdličky skvělým zákrokem podruhé v zápase vychytal brankář Nalezinek.

Sparta měla svou největší šanci první půle v 31. minutě. Po centru z levé strany uvnitř vápna balon lehce tečoval Schánělec a hostům v rozhodující chvíli pomohla branková konstrukce. V závěru první půle hru kontrolovali domácí, do další zajímavé příležitosti se ale již nedostali a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Také vstup do druhého poločasu byl velmi zajímavý. Velký tlak si vytvořili domácí a svou druhou velkou šanci v zápase měl Schánělec. Dostála ale nepřekonal a záhy přišel trest na druhé straně. Po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Petr Zavadil, který poslal střelou z malého vápna hosty do vedení.

Domácí odpověděli velkou šancí Holoubka, ten ale skvělého Dostála ranou k levé tyči nepřekonal. Následně se neujala ani dalekonosná střela Patrika Vydry a úspěšný nebyl ani Vojtěch Hranoš. Sparta se ale přeci jen dočkala vyrovnání. V probíhající 71. minutě si centr z pravé strany ve vápně našel Roman Mokrovics, jehož hlavička zapadla přesně k tyči.

Fotbalisté Sparty měli v závěru zápasu více sil. Svého soupeře v závěrečné desetiminutovce tlačili, avšak druhý gól už vstřelit nestihli a utkání tak skončilo remízou 1:1.