07.10.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko zabralo proti rezervě Sigmy, Hanákům nasázelo šest branek

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili béčko Sigmy v poměru 6:2. K vysoké výhře nasměroval domácí celek útočník Jakub Šašinka, jenž hned v úvodu utkání otevřel skóre. Po něm se ještě do konce první půle prosadili hned tři jeho spoluhráči, a byť po změně stran Hanáci dvěma góly mírnili porážku, na body to zdaleka nestačilo. Celek z jihu Čech po čtyřzápasové pauze ve F:NL naplno bodoval, olomoučtí mladíci padli potřetí v řadě.
12' Šašinka
30' Bláha
37' Kateřiňák
45+2' Kone
72' Kateřiňák
80' Svatek
84' Langer
90+1' Mikulenka
51' Varačka
54' Dordič
51' Slavíček
54' Langer
55' Janotka (trenér)
76' Křišťál
Sestavy
Pastornický – P. Plachý, Koné, Foltyn, Tusjak – Bláha (76. Sylla), Skopec (83. Sojka), Kateřiňák, Dordić (83. Zeman) – Varačka (64. Kalousek), Šašinka (76. Svatek)
Na lavičce: Kerl, Schindler
Trenér: Roman Nádvorník
Koutný – Slavíček (62. Křišťál), Bednár, Vepřek (62. Matys), F. Uriča – Langer, Mikulenka, Přichystal (62. Muritala), Šíp (80. Hadaš), Moses (80. Grečmal) – Fabiánek
Na lavičce: Král, Coufal
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Vokoun – Pochylý, Žurovec • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 753

Komentář

Táborsko vstoupilo do utkání aktivně a už ve 12. minutě se prosadilo po akci zprava. Balon dostal do sítě útočník Jakub Šašinka a poslal Táborsko do vedení 1:0. Jihočeši skórovali po 262 minutách a nedlouho po vedoucí brance se dožadovali penalty za ruku v šestnáctce, rozhodčí Vokoun ale na jejich výzvy nereagoval.

Jihočeši se prosadili podruhé po půlhodině, tentokrát uspěl svou aktivitou před brankou Ondřej Bláha. Demolice olomouckého celku pokračovala v závěru poločasu. Táborští si pohráli s obranou Sigmy a úplně ji rozebrali. Na první pokus dokázal ještě Koutný reagovat, dorážka Jiřího Kateřiňáka pod břevno si už cestu do sítě našla. 

Sigma se dostala do gólové šance za nepříznivého stavu 0:3 v závěru prvního dějství. Šíp poslal na Pastornického jedovatou střelu, kterou domácí brankář vyrazil. Nedlouho po něm zkoušel Amasi překonat gólmana Táborska utaženou střelou k tyči, branku domácích ale ke smůle Sigmy minul.

Příznivci fotbalu čtvrtou branku přece jen do přestávky viděli. V jediné nastavené minutě se Táborsko prosadilo po rohovém kopu, kdy skóroval Mamadou Koné. Po vstřelené brance rozhodčí Vokoun ukončil poločas, který Táborsko opanovalo 4:0. Po změně přibyly fauly a nervozita na obou stranách přispěla během tří minut ke čtyřem žlutým kartám. Branky dlouho nepadaly, v závěrečné dvacetiminutovce si ale oba týmy vše vynahradily.

Ke slovu se dostalo nejprve Táborsko. Kapitán Jiří Kateřiňák skóroval z dorážky přízemní střelou a zanedlouho neuznali rozhodčí gól kvůli ofsajdu Dordičovi. Jihočeši ovšem i nadále útočili a na šestibrankový náskok navýšil náhradník Pavel Svatek. Krásný míč za obranu zužitkoval Sylla, který postupoval na gólmana sám. Atakován vyšperkoval gólovou akci přihrávkou právě na Svatka, jehož střela po zemi skončila u tyče.

Táborsko útočilo na nejvyšší vítězný rozdíl v soutěži za celou sezonu, do těchto ambic ale řádně promluvila v závěrečných minutách také Sigma. Štěpán Langer nejprve vymetl šibenici, poté Matěj Mikulenka využil v nastavení chybné rozehrávky domácích a přidal druhý gól Hanáků, kteří tak na jihu Čech prohráli rozdílem čtyř branek.