21.10.2018 | Kryštof Severa | Zápas

Zbrojovka nedokázala využít své šance a se Sokolovem remizovala

Foto: Petr Komárek (fnliga.cz)
Brno – Brňané ve dvanáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostili na svém hřišti Sokolov. Ačkoli si dokázali vytvořit velké příležitosti na otevření skóre, tak míč za výborně chytajícího Dvořáka nedostali. Sokolov si tak z Brna odváží cenný bod za remízu 0:0
bez branek
bez branek
90' Pavlík
90' Šural
18' Machek
58' Čihák
Sestavy
Melichárek - Šural, Pavlík, Kryštůfek, Eismann - Sedlák, Bariš - Štepanovský (51. Ashiru), Růsek, Bartolomeu (52. Jambor) - Magera (65. Zikl).
Na lavičce: Halouska, Sukup, Krejčí, Kříž
Trenér: Pavel Šustr
Jakub Dvořák I - Čihák, O. Ševčík, Stropek, Mejdr - Glaser, Kosak (6. Beránek), Štípek (73. Hlavatý), Machek - Jakub Dvořák II, A. Ševčík (55. Vávra).
Na lavičce: Belaň, Liener, Ruml, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Slabý – Novák, Leška • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 1720

Komentář

Úvod duelu přinesl vrásky zejména trenéru hostí, Vítězslavu Hejretovi, jenž se musel potýkat s brzkým zraněním Jana Kosaka, který si ublížil při zahrávání rohového kopu. Zbrojovka byla v úvodu aktivnější, ale chybělo jí přesnější zakončení. Dobrou příležitost vypracoval Růskovi Bartolomeu, ale z dobré pozice brněnský mladík minul Dvořákovu branku. První větší šanci Baníku Sokolov přinesla až akce z devětadvacáté minuty, kdy byl na pravém křídle faulován Mejdr.

Ze standardní situace vytěžil Sokolov jen rohový kop, který následně Zbrojovka eliminovala. Podobně neúspěšně dopadl i samostatný únik hostujícího kapitána, neboť se stoper Pavlík výborně vrátil a společně s brankářem Melichárkem vytlačili Petra Glasera mimo prostor pro úspěšné zakončení. Brněnské fanoušky rozehřál v osmatřicáté minutě Bartolomeu, ale jeho pokusu chybělo o trochu přesnější zakončení a branku Sokolova těsně minul. Podobně si počínal o chvíli později i Sedlák a poločas tak skončil nerozhodně.

Hned zkraje druhé půle mohl otevřít skóre agilní Bartolomeu, ale jeho pokus po Růskově pasu zblokoval jeden z obránců. Zbrojovka byla aktivnější a snažila se o překonání obranného bloku Sokolova. Blízko tomu byl Lukáš Magera, k němuž se odrazil míč po střele Ashirua. Bohužel pro Brno si domácí kapitán ve skluzu nepočínal nejpřesněji a poslal míč těsně vedle branky Baníku.

Na druhé straně z ojedinělé šance zahrozil Stanislav Vávra, ale svým centrem nedokázal vyzvat ke skórování nikoho ze svých spoluhráčů. Zbrojovka přidávala na tempu a branku mohl přinést volný kop po faulu na Šurala. Jeho exekuci si vzal na starost Eismann a po několika odrazech ve vápně se na brankové čáře vyznamenal Dvořák, zastavil míč v cestě do branky. Výborně si počánal brankář hostí i dvě minuty před koncem, kdy vytěsnil hlavičku Růska z dobré pozice a zabránil tak jistému gólu. Závěr duelu branku nepřinesl a týmy si tak dělí po bodu za remízu 0:0.