19.10.2018 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo podruhé za sebou neskórovalo, lekci dostalo od Pardubic

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Znojmo – Vše podstatné přinesl v utkání 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Znojmem a Pardubicemi první poločas, ve kterém byli hosté za svoji útočnou aktivitu odměněni třemi vstřelenými brankami, díky nimž de facto rozhodli o své výhře. Ve druhé půli své vítězství ještě zpečetili čtvrtým zásahem a to ještě spoustu dalších šancí nevyužili. Domácím nebyl přán ani čestný úspěch, podruhé za sebou tak vyšli nejen bodově, ale i střelecky naprázdno.
bez branek
22' Petráň
42' Fousek
45' Mužík
62' Sokol
15' Teplý
37' Helísek
60' Ordoš
18' Fousek
76' Sokol
Sestavy
Buček – Helísek, Avdić, Dramé, Cihlář – Lacko, Mudra – Ambrozek, Ordoš (69. Hlůže), Šulc (46. Krčík) – Teplý (57. Brown).
Na lavičce: Chereda, Malár
Trenér: Leoš Kalvoda
Letáček – Prosek, Jakub Klíma, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík (82. Čmelík), P. Černý (83. Huf), Sokol, A. Fousek (72. Kühnel) – Petráň.
Na lavičce: Knobloch, Zukal, Kašiar, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Rozhodčí: Matějček – Poživil, Petřík • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 470

Komentář

Pardubice byly od úvodu aktivní, ve dvou šancích se objevil Jeřábek, avšak v obou případech střílel mimo tři tyče. Po dvaceti minutách rozehrál špatně od své brány Buček, díky čemuž se po následné souhře dostal do zakončení osamocený Michal Petráň, mířil ale jen nad břevno. Stejný hráč však o dvě minuty později otevřel skóre zápasu, když po centru do vápna umístil hlavou míč přesně ke vzdálenější tyči. 

Krátce na to mohli Východočeši vést o dvě branky, Fouskovu střelu Buček s problémy ukryl do rukavic. Pak se hra trochu uklidnila, to podstatné se odehrálo v závěru první půle. Nejprve ve 42. minutě zpracoval Petráň míč pro Adama Fouska, jenž jej uklidil přesně k tyči, těsně před koncem pak Avdić neustál souboj ve vápně a Černý nahrál z levé strany úplně volnému Ladislavu Mužíkovi, který uklidil balón jednoduše do prázdné brány.

Hosté pokračovali v aktivitě i ve druhém poločase. Petráň postupoval sám na brankáře, ovšem přestřelil, stejný hráč o chvíli později zakončoval z otočky do protipohybu gólmana, avšak opět mimo. 

Po hodině hry se Pardubice dočkaly počtvrté, Pavel Sokol vystřelil odražený míč do skrumáže před sebou, tam jej tečoval jeden ze znojemských fotbalistů do vzduchu a balón se nakonec snesl k levé tyči, od níž se odrazil za čáru. 

Domácím mohla vykřesat malou naději nová posila Brown, gól ale nebyl uznán. Hostující tým pak v klidu hlídal svůj náskok a využíval otevřených okýnek v obraně soupeře, Petráň ve svém druhém samostatném úniku však znovu selhal. V nastavení ještě Čelůstka rozehrál přímý kop z hranice pokutového území příliš vysoko nad znojemskou svatyni, příliš mrzet jej to ale nemuselo.