28.10.2018 | Josef Janda | Zápas

Vítězství Táborska nad Znojmem zařídil na poslední chvíli Vandas

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska měli v souboji FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Znojmem jasný úkol, kterým byly tři body. Domácí hráči totiž zvítězili v sezoně zatím jedinkrát a hleděli na své soupeře z poslední příčky. V utkání s jihomoravským soupeřem si vytvořili více šancí než hosté a ve druhé nastavené minutě se zásluhou žolíka Pavla Vandase dočkali vítězství 1:0.
90' Vandas
bez branek
9' Březina
40' Hasil
70' Navrátil
76' Šandera
71' Dramé
90' Buček
Sestavy
Toma - Hasil, Navrátil, Ngimbi, Šandera - Kučera (78. Frýdek), Berešík (81. Musiol), Březina - Ndiaye, Pilík, Pfeifer (86. Vandas).
Na lavičce: Klusák, Kopřiva, Nerad
Trenér: Kamil Tobiáš
Buček - Dramé, Krčík, Mudra, Helísek - Ambrozek (76. Ordoš), Lacko, Čereda (3. Avdič, 90.+2 Brown), Kučera, Cihlář - Teplý.
Na lavičce: Veselý, Hlůže, Malár, Šulc
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Adámková – Hrabovský, Šimáček • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 227

Komentář

Začátek zápasu ozdobil svými náběhy za znojemskou obranu Ibrahima Ndiaye. Hosté si několikrát postěžovali na ofsajd, nicméně táborskému útočníkovi rozhodčí zakončení dopřáli. Domácím to však nebylo nic platné, branka byla Ndiayemu vždy malá.

Hosté o sobě dali vědět po jedenácti minutách a už se radovali po Ambrozkově standardce z gólu, jenže praporek asistenta veškeré oslavy utnul. Pestrá diskuze s rozhodčími Znojmu nepomohla.   

Vzrušení na tribuně způsobila kombinace Ndiayeho s Pfeiferem, které chybělo ve vápně jen zakončení. Závěr bezbrankového poločasu ještě zpestřila Březinova bomba, s kterou si Buček bravurně poradil.   

Do druhé půle vstoupili aktivně domácí. Po Pfeiferově brejku už se zdálo, že pootevřená znojemská obrana kapituluje, jenže Pfeiferova pobídka nikoho v šestnáctce nenašla.   Nejpodstatnější chvíle zápasu přišly v posledních dvaceti minutách. Kromě palety žlutých karet a několika střídání přišla i ryze gólová situace a vzápětí i vítězný gól Táborska. Nejprve napřáhnul v 84. minutě k pumelici Pavel Pilík, jehož rána se odrazila od břevna před brankovou čáru.   

Za tři minuty měl trenér Táborska Kamil Tobiáš zlaté ruce. Vystřídal Pavla Vandase a domácí žolík se nejlépe zorientoval ve změti před znojemskou brankou ve druhé nastavené minutě a rozhodnul jediným zásahem utkání o všech bodech pro Táborsko. Modrobílí zvítězili nad Znojmem 1:0 a odpoutali se z posledního místa.