23.11.2019 | David Klier | Zápas

Zbrojovka ve šlágru kola zvítězila v Pardubicích!

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice - Situace v boji o postup se nemohla na závěr podzimní části zamotat více. Prvních pět týmů tabulky dělí jen pět bodů. Výrazně si pomohlo Brno, které ve šlágru 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolalo vedoucí Pardubice na jejich vlastní půdě. Přitom do vedení šli domácí po trefě Zifčáka, ovšem dvě odpovědi ještě v prvním poločase si přichystal Jakub Přichystal. Východočeši už odpověď nenašli a prohráli se Zbrojovkou 1:2.
11' Zifčák
18' Přichystal
44' Přichystal
10' Černý
45' Jeřábek
60' Solil
72' Šejvl
79' Čelůstka
89' Miker
39' Eismann
75' Vaněk
85' Šural
89' Krška
Sestavy
Šmíd – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút (61. Miker), Hlavatý (89. Sokol), Solil, Zifčák – P. Černý (81. Kovář).
Na lavičce: Hrnčíř, Čihák, Lee, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Floder – Bariš, Jakub Šural, Šmíd, Eismann – A. Fousek (61. Magera), Vaněk (89. Pavlík), Sedlák, Šumbera (41. Krška) – Růsek, Přichystal.
Na lavičce: Halouska, Kotula, Jurásek, Pachlopník
Trenér: Miroslav Machálek a Petr Maléř
Rozhodčí: Petřík - Hájek, Kotík • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 2192

Komentář

Domácí měli skvělý vstup do utkání, čehož rychle využili. Hned v 11. minutě totiž Michal Hlavatý našel přesnou přihrávkou mezi obránci Pavla Zifčáka, jehož obstřel skončil v síti a hráč, který je v Pardubicích na hostování z Olomouce, se radoval z prvního gólu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Vedení ale domácím vydrželo jen sedm minut. Adam Fousek, který to v Pardubicích velmi dobře zná, načechraným centrem z levé strany našel hlavu Jakuba Přichystala, na jehož hlavičku byl Nicolas Šmíd krátký.

Boj na hřišti pokračoval a v závěru poločasu vidělo 2192 přítomných diváků třetí gól. Po nedorozumění v obraně domácích totiž hlavou znovu úřadoval Jakub Přichystal. Zbrojovka tedy ještě do poločasu otočila skóre na 2:1.

Ve druhé půli se domácí snažili něco udělat s výsledkem a hosté spíše bránili, moc šancí však k vidění nebylo. Tu asi největší měl v 87. minutě Martin Šejvl. Domácí stoper vystřelil po rohu zpoza vápna a Floder se musel pořádně natáhnout, aby míč vyrazil na roh.

Zbrojovka se nakonec ubránila a může slavit vítězství na půdě Pardubic, které doma padly poprvé od dubna 2018. I tak ale Východočeši přezimují na první příčce tabulky, kde mají náskok tří bodů na druhou Jihlavu a čtyř bodů právě na Brno.