20.09.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Táborsko je stále bez bodu, doma podlehlo Ústí nad Labem 0:2

Foto: fkusti.cz
Tábor – Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Táborsko si musí na první bod po postupu o úroveň výš počkat. Po předchozích porážkách se Žižkovem a Chrudimí prohrál i potřetí, tentokrát nestačil v domácím prostředí na Ústí nad Labem. Rozhodující trefu zaznamenal krátce po zahájení druhého poločasu Josef Bazal, čerstvá posila Ústí na hostování z Viktorie Žižkov, druhý gól pak přidal Václav Prošek.
bez branek
47' Bazal
67' Prošek
78' Provazník
90' Brabec
24' Kušej
72' Peterka
Sestavy
Pecháček – Almeida, Dybala, Brabec, Janošík (60. Majka) – Vozihnoj (60. Provazník), Icha, Tolno (43. Havrda), Kučera – Musiol, Plachý (75. Čapek).
Na lavičce: Slávik, Větrovský
Trenér: Sergejs Golubevs
Tvrdoň – Hudec, Chodora, Bílek, Peterka – Miskovič (86. Emmer), Prošek (90+2. Strada), Hampl, Čičovský – Kušej, Bazal (85. Jakš).
Na lavičce: Němec, Černý, Šilhan
Trenér: Jiří Jarošík
Rozhodčí: Houdek – Hurych, Váňa • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 572

Komentář

Táborsko vstoupilo do utkání aktivněji a v 11. minutě se protlačil k hlavičce zblízka Kučera, o kousek však minul hostující branku. O chvíli později unikl defenzivě Tolno, ale míč si příliš předkopl a poté už nezakončil přesně.

Dvě šance v druhé fázi prvního poločasu si vypracoval Petr Plachý. V prvním případě jeho zakončení Tvrdoň míč pokryl, v tom druhém musel balon vyrážet na roh. Ústí zahrozilo až v závěru, střílená přihrávka před branku ale nenašla nikoho v hostujícím dresu.

V úvodu druhé půle se prosadili Severočeši. Josef Bazal dostal přihrávku do běhu, vypálil přes obránce a na tvrdý pokus Pecháček nedosáhl. Druhou trefu mohl přidat Václav Prošek, Pecháček si tentokrát poradil.

Aktivní Petr Plachý si vytvořil další dvě tutovky. Jeho ránu do horního rohu musel vytáhnout Tvrdoň konečky prstů a domácí útočník neproměnil ani samostatný únik na branku. Střelou po zemi těsně minul pravou tyč. Následovalo klasické nedáš – dostaneš. Václav Prošek poslal míč do pokutového území a skákavý centr prošel nečekaně až do domácí branky.

Táborsko se snažilo utkání zdramatizovat, ale k velké šanci se už nedostalo. Ústí nad Labem tak zvítězilo 2:0 a zapsalo druhou výhru v sezóně. Jihočeši na první bod stále čekají.