18.09.2021 | Petr Komárek | Zápas

Třinec pod novými trenéry uhrál první bod, doma remizoval s Jihlavou

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince podruhé v letošní sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neprohráli. V sobotním zápase osmého kola doma remizovali s Jihlavou 1:1. Vysočině zajistil náskok z brejku Vedral, za Slezany srovnal po rohovém kopu Senegalec Djiby Ba. Jednalo se o vůbec první gól, který Třinečtí vstřelili pod vedením trenérů Zbončáka a Cieslara. V tabulce druhé nejvyšší soutěže se dotáhli na patnáctou Chrudim, která prohrála s Líšní. Na třináctý Vyškov a čtrnáctý Žižkov ztrácejí tři body, Pražané však mají k dobru nedělní utkání proti Brnu.
66' Ba
51' Vedral
40' Javůrek
73' Juřena
87' Habusta
90' Ba
37' Lacko
62' Tureček
75' Pojezný
85' Selnar
90' Ritter
Sestavy
Adamuška – Bolf (74. Szewieczek), Bedecs, Ba, Hýbl – Omasta, Habusta, Šteinhübel, Javůrek (56. Puchel) – Juřena (86. Ntoya), Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Foltyn, Buneš, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, Štefánek, Křišťál – Peřina (66. Pojezný), Tureček (86. Tall), Lacko, Selnar – Vedral (86. Ritter), Arroyo (74. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Jágrik, Chocholatý, Fila
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Krejsa – Arnošt, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 241

Komentář

Ze hry uplynulo pouze deset sekund a rozhodčí Krejsa musel řešit souboj Juřeny s Vlčkem ve vápně. Situaci jako penaltovou nevyhodnotil. V sedmnácté minutě hlavičkoval třinecký útočník Juřena po přímém kopu Bolfa, balon ale poslal nad jihlavskou bránu.

Krátce před koncem prvního poločasu vystřelil zpoza pokutového území Selnar, ani on však balon do prostoru mezi třemi tyčemi neumístil. Mnohem nebezpečněji vypadalo zakončení Peřiny. Ten si zpravoval dalekonosný centr a prudkou ránou o kousek minul levý horní roh Adamuškovy branky.

V padesáté minutě zahrozil Třinec. Steinhübel se na kraji šestnáctky uvolnil a jeho pokus placírkou musel Vejmola ve skoku vyrazit na roh. Gól však zanedlouho přišel na druhé straně. Jihlava po třinecké standardce podnikla protiútok, při němž dostal dlouhou přihrávku Filip Vedral a s pomocí teče bránícího Javůrka překonal Adamušku.

Vyrovnat mohl Habusta, po náběhu na kolmý pas do vápna ale zblízka minul. Slezané se prosadili až v 66. minutě. Senegalský stoper Tidiane Djiby Ba poslal do sítě míč, který k němu propadl po centru od rohového praporku. 

Další branky už pod Javorovým nepadly. Třinec pod novými trenéry poprvé bodoval, sestupové pásmo ale neopustil.