17.04.2024 | Josef Janda | Zápas

Táborsko uštědřilo Žižkovu bůra! Řádili Dordič se Svatkem

Foto: fctaborsko.cz
Pořádnou střelnici si v rámci 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY otevřeli na domácím stadionu fotbalisté Táborska. Žižkovu nadělili potupného "bůra" a zvítězili vysoko 5:0. Jihočechy nasměroval za triumfem Bojan Dordič, jenž se dokázal dvakrát prosadit už v úvodních sedmi minutách. Po změně stran zaznamenal dvě slepené branky i Pavel Svatek a do střeleckých statistik se zapsal také jeho jmenovec Novák. Táborsko tak odčinilo víkendový nezdar s Prostějovem a uhájilo v tabulce třetí pozici. Viktoria je třináctá.
4' Dordič
7' Dordič
60' Novák
64' Svatek
67' Svatek
bez branek
53' Kateřiňák
56' Divíšek
72' Muleme
Sestavy
Pastornický – Novák, Tusjak, Koné, Bláha – Sojka (75. Nsunzu), Zeman (68. Osmančík), Dordić (82. Šplíchal), Varačka, Kateřiňák – Svatek (75. J. Mach)
Na lavičce: Kerl, Kopáček, Šašinka
Trenér: Roman Nádvorník
Bajza – Kozojed (46. Batioja), Broukal, M. Richter, Divíšek (63. Rosa) – Muleme, Petrák, Hönig, Sixta (85. Ret) – Toula (63. Sodoma), Kovinić (46. Prošek)
Na lavičce: Kotek, Jirásek
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Pfeifer • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 903

Komentář

Úvodní minuty zápasu mezi Táborskem a Viktorií Žižkov nabídly hned dva gólové momenty. Favorizovaní Jihočeši se ujali vedení už ve 4. minutě. Zeman unikl po pravém křídle a poslal krásný centr před branku, odkud hlavičkoval nejlepší střelec Jihočechů Bojan Dordič. Při domácích stálo i štěstí, jelikož míč putoval po Dordičově hlavičce do branky od břevna.

Uběhly sotva tři minuty a Táborští se prosadili podruhé. Úspěch slavila opět akce po pravé straně, z níž těžil znovu Bojan Dordič. Střelec Táborska poslal na bránu důraznou střelu a nedal brankáři Bajzovi šanci.

Táborsko bylo i ve zbytku prvního poločasu aktivnějším týmem, jen gólové zakončení už scházelo. Ofenzivní náznaky nabídla i Viktoria, strážce domácí branky Pastornického ale neohrozila. Do šaten si tak domácí přinesli náskok 2:0.

Ve druhém poločase pokračovalo Táborsko v útočné jízdě a ve střílení branek. Po devíti minutách toužil po hattricku Bojan Dordič, jenže s jeho střelou po zemi si Bajza poradil. Jedinou šanci Žižkova viděli fanoušci v 55. minutě. Domácí nabídli Viktorii zakončení po příšerné rozehrávce a následnou pumelici vytáhl Pastornický na břevno.

Domácí pojistili svůj dvougólový náskok z první půle během sedmi minut třemi brankami. Po hodině hry si naskočil na centr Pavel Novák a Bajza se jen díval, jak balon končí u jeho tyče. Další útočnou akci domácích zakončil za čtyři minuty nechytatelně Pavel Svatek, který poslal Táborsko do čtyřbrankového vedení.

Žižkovští nebyli schopní za další tři minuty zvládnout další míč do vápna a Pavel Svatek přidal v 67. minutě už pátý gól. Zbývající minuty duelu příliš vzruchu nenabídly, tudíž Táborsko zvítězilo nad Viktorií Žižkov vysoko 5:0.