17.04.2024 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla nadále na čele! Neoblíbenou Opavu sestřelil dvěma góly Mešanovič

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté vedoucí Dukly po dvou klopýtnutích bodovali ve vloženém 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naplno. Opavu, s níž poslední dva vzájemné zápasy prohráli, tentokrát porazili svěřenci Petra Rady 2:0. O oba góly se na Julisce postaral zkušený bosenský útočník Muris Mešanovič, v nastavení pak ještě orazítkoval Hora brankovou konstrukci. Pražané tak uhájili první místo před druhým Vyškovem, který již dříve zvítězil nad Prostějovem, a mají na čele nadále dvoubodový náskok. Slezané nebodovali venku potřetí v řadě a zůstali v tabulce desátí.
38' Mešanović
59' Mešanović
bez branek
28' Moulis
72' Mešanović
83' Blecha
Sestavy
Šťovíček – Vondrášek (90. Zeronik), Peterka, D. Hašek, Ludvíček – Kozma – J. Hora, Douděra (81. Barac), Kozel (46. J. Jeřábek), Moulis (75. Helešic) – Mešanović (81. Matějka)
Na lavičce: Rada, Buchvaldek
Trenér: Petr Rada
Číž – Kopečný (89. Wehowský), Srubek, Janoščín, Kadlec (72. Haitl) – Pejša, Blecha (89. Šrek) – Rataj (72. Vaněček), Málek, Přichystal (46. Hýbl) – Marzuq
Na lavičce: Hafera, Velička
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Machálek – Matoušek, Pospíšil • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 890

Komentář

Vedoucí celek soutěže vstoupil do zápasu aktivně. Už v páté minutě propadl přetažený roh k Vondráškovi, jehož střelu na přední tyč pokryl Číž. Na druhé straně zahrozil z brejku Rataj, proti němuž vyběhl Šťovíček a málem na svůj daleký výlet z branky doplatil. Střelec Opavy dokázal brankáře obejít, ale míč poslal na branku příliš pozdě, jelikož se stihl vrátit Vondrášek a jeho cestu do prázdné branky zastavit včas.

Oba celky pak měly náznaky brejků, které však dokázaly relativně otevřené defenzivy zarazit bez zakončení. Svěřenci Petra Rady byli nadále více na míči, leč šance nepřicházely a diváci sledovali spíše domácí ofenzivní trápení od velkého vápna k brance Opavy. Ve vápně se dostal k odraženému míči Moulis, ale navrátivší Rataj s Kopečným mu nedovolili ideálně vystřelit.

Následně zahodili slibnou šanci domácí, když jmenovitě Muris Mešanovič pálil zpoza vápna hodně nepřesně. Vzápětí už ale mířil přesně! Opava odvrátila hru před šestnáctku, odkud Hora pěkným malým lobem za obranu našel svého parťáka a ten usměrnil míč do sítě. V závěru poločasu ještě oba týmy zahrozily z rohových kopů, ale Kozma na zadní tyči míč minul, přičemž Přichystal hlavičkoval ze středu šestnáctky nad branku.

Na začátku druhé půle se obraz hry příliš nezměnil. Za zmínku stála jen dalekonosná Málkova střela vedle branky, na kterou domácí zareagovali dalším gólem po delší optické převaze. Centrovaný míč hledal ve vápně Horu, jemuž stojící Muris Mešanovič šikovně nevlezl do cesty, za což byl odměněn. Míč se totiž odrazil právě k němu, proto ho poslal směrem k brance a také díky Čížově teči do sítě.

Dukla byla nadále aktivnější, leč šance nepřicházely ani na jedné straně. Výjimkou byl pokus Kopečného, k němuž propadl míč ve středu vápna, ale následnou střelu dokázal pohotový Šťovíček utlumit. Dvacet minut před koncem dostali hosté slibný přímák, ze kterého však Málek trefil jen tyč držící brankovou síť!

V závěru zápasu už byli domácí opatrní, Opava byla více na míči, ale nepodařilo se jí otevřít téměř bezchybnou defenzivu a udeřit. V nastavení pak Hora orazítkoval jen levou spojnici, čímž uzavřel vítězné utkání lídra tabulky.