17.04.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim proti Varnsdorfu neudržela vedení, body se dělily

Foto: fkvarnsdorf.cz
Fotbalisté Chrudimi remizovali v utkání vloženého 23. kola na svém stadionu 1:1 s Varnsdorfem. Domácí celek poslal dvě minuty po přestávce do vedení Daniel Langhamer, hostům však za dalších devět minut vystřelil bod Václav Penc. Chrudim nezvítězila podruhé za sebou a propadla se na pátou pozici. Varnsdorf se nadále drží nad sestupovou propastí a je čtrnáctý.
47' Langhamer
56' Penc
18' Záviška
36' Míka
89' Čolić
60' Polyák
67' Hodek
70' Kříž
89' Penc
90+4' Kosař
Sestavy
Floder – Čolić, Toml, Míka, F. Novotný – Jan Řezníček – Záviška (73. Borkovec), Langhamer, Skwarczek – D. Látal (73. Kesner), Mašek (83. Zvolánek)
Na lavičce: Šerák, Koukola, Kutík, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Vaňák – Zálešák, Penc, Kouřil, Juzvak – Kříž (72. Kosař), Samko (82. Adeleke) – Stránský (72. Podzimek), Polyák, Rudnytskyy (82. Gembický) – Vojta (46. Hodek)
Na lavičce: Pešl, Vlk
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Rouček – Leška, Zoufalý • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 620

Komentář

Souboj v Chrudimi začal pro oba celky velmi opatrně, obě mužstva navíc velmi trápila kombinace, která často končila ještě před pokutovým územím. Naopak můžeme cenit obětavost, protože jsme viděli obrovské množství zblokovaných pokusů.

Z první půle lze tak z šancí vypíchnout hlavičku Lukáše Maška, která skončila bez potíží v náruči brankáře Vaňáka. Na druhé straně zahrozil Matyáš Vojta, jehož prudká střela byla nadvakrát ukrocena chrudimským brankáře Floderem.

Ihned po přestávce se ale začaly dít věci. Po odchodu Davida Hufa nejlepší střelec Chrudimi v jarní části Daniel Langhamer dotíral rozehrávku brankáře Vaňáka tak úspěšně, že mu sebral balon, udělal mu kličku a následně zakončil do prázdné branky Varnsdorfu, čímž poslal chrudimské fotbalisty do vedení.

Z náskoku se ale domácí celek radoval pouhých devět minut. To po rohovém kopu zůstal v šestnáctce nehlídaný Václav Penc, opřel se do balonu a překonal Flodera. V 56. minutě se tak začínalo prakticky od začátku.

V závěrečné půlhodině měli domácí fotbalisté herní převahu, ojedinělé šance Lukáše Maška však gólovou radostí neskončily. Utkání tak v Chrudimi skončilo remízovým výsledkem 1:1. Chrudimští klesli v tabulce na pátou příčku, naopak Varnsdorf odskočil sestupovým pozicím o jeden bod.