17.04.2024 | Jiří Polášek | Zápas

Olomouc B ztratila dvoubrankový náskok, Kroměříž ale pak dokázala přestřílet

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté rezervy Olomouce zvládli domácí přestřelku 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Kroměříží 4:2. V prvním poločase se trefili olomoučtí Ebrima Singhateh a Jan Fiala, Hanácká Slavia ale do hodiny hry srovnala díky brankám Jiřího Oulehly a Nicolase Martinka. Zbytek zápasu však patřil Sigmě, které zařídili čtvrtou výhru z posledních pěti utkání Yunusa Muritala a Matěj Mikulenka. Olomouc se v tabulce posunula na čtvrté místo, Kroměříž ji naopak na poslední šestnácté pozici uzavírá.
35' Singhateh
44' Fiala
65' Muritala
77' Mikulenka
56' Oulehla
60' Martinek
3' Israel
40' Emmanuel Amasi
68' Hadaš
68' Janotka (trenér)
70' Muritala
90' Šíp
40' Frkal (lékař)
40' Onda (trenér)
42' Houser
44' Silný
73' Cupák
89' Fulnek
Sestavy
Digaňa – Dohnálek, Matys, Elbel, Israel (46. Muritala) – Amasi (61. Šíp), Mikulenka (84. Cahel), Slavíček – Fiala (90.+5 Fabiánek), Langer, Singhateh (61. Hadaš)
Na lavičce: Koutný, Jaja
Trenér: Tomáš Janotka
Gergela – Oulehla, Fulnek, Zavadil, T. Matoušek (83. Kiška) – Cupák, Machalík (83. Vincour), Hrdlička (74. J. Dočkal), Houser (87. M. Jaroň) – Silný, Martinek (74. Kudela)
Na lavičce: Dostál, Wala
Trenér: Martin Onda
Rozhodčí: Trska – Dresler, Vyhnanovský • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 325

Komentář

Olomouc se do zápasu vrhnula aktivněji. Vypracovala si několik příležitostí, ale nedokázala je proměnit. Například když v desáté minutě mířil na Israela parádní „rohlík“ z pravé strany, domácí hráč ho ale nedokázal do branky doklepnout. Na druhé straně hrozil třeba aktivní Hrdlička, ale Kroměříž si toho směrem dopředu moc nevytvořila.

Na branku se tak čekalo až do 35. minuty. To se dokázal Ebrima Singhateh po skvělém průnikovém pasu uvolnit za obranu a následnou přízemní ranou překonal gólmana. Radost domácích byla navíc dvojnásobná už o devět minut později. To Langer zakroutil míč do pokutového území z levé strany, spoluhráč ho hlavou prodloužil na úplně volného Jana Fialu a ten tváří v tvář Gergelovi uspěl.

První poločas tak vyzněl jasně ve prospěch Sigmy, jenže po přestávce si Kroměříž pomohla standardkami. V 56. minutě snížil Jiří Oulehla , který si naskočil na prodloužený míč z rohového kopu u zadní tyčky a poslal ho do branky. Za další čtyři minuty bylo vyrovnáno. Nicolas Martinek si vzal na starost přímý volný kop asi z dvacetimetrové vzdálenosti od branky a zakroutil ho parádně k pravé tyči.

Hanácká Slavia se však z vyrovnání neradovala dlouho. Olomoučtí se po pěti minutách inspirovali a také využili standardku, respektive rohový kop. Míč letěl od rohového praporku k brankáři, který na malém vápně propadl. Ve šestnáctce se vzápětí nejrychleji zorientoval Yunusa Muritala a rychle zakončil pod víko.

Olomouc hrozila dále, některé z šancí ale pochytal Gergela. Na akci v 77. minutě už byl však krátký. Hadaš ve vápně skvěle našel Matěje Mikulenku, který se nejprve zbavil obrany. Následně míč utáhl po zemi k pravé tyči a stanovil konečný výsledek utkání.