17.04.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústecká Arma porazila Znojmo a barážové příčky má na dosah

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Střetnutí 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se odehrálo netradičně ve středu také v Ústí nad Labem, kam zavítalo Znojmo. Do dvoubrankového vedení se dostali Severočeši, když se prosadili Michal Bílek a Lukáš Matějka. Za Znojmo korigoval skóre v nastavení druhé půle jen Dave Gboewa Van Harmon, který na dělbě bodů už nic nezměnil. Ústí nad Labem má barážové příčky na dosah, na pátém místě je pouze o skóre.
76' Bílek
85' Matějka
90' Harmon
35' Richter
90' Šimeček
37' Šmehyl
48' Avdič
60' Kunca
83' Cuković
Sestavy
Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Šimeček – D. Richter (62. M. Bílek), J. Peterka, Miskovič – Krátký (74. Šup), Matějka, D. Procházka (62. Prošek).
Na lavičce: Tvrdoň, Janso, Nágl, Valenta
Trenér: Aleš Křeček
Buček – Maksić, Avdić, Cuković, Cihlář – Dramé, Machalík, Kunca (82. Kuffour), Mudra – Beganović (78. Harmon) – Šmehyl (72. Teplý).
Na lavičce: Koukal, Helísek, Conner
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Koval • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 766

Komentář

Po opatrném začátku zhlédlo obecenstvo šance obou týmů v patnácté minutě. Nejprve domácí Marek Strada nalezl z pravé strany Daniela Richtera, který pálil do připraveného Antonína Bučka, poté z protiútoku po přihrávce znojemského Šimona Šmehyla trestuhodně přestřelil Dženis Beganovič.

Následně o jedenáct minut později si Daniel Procházka vyměnil míč s Jiřím Miskovičem, který vystřelil vysoko nad. Před přestávkou ve 40. minutě vyslal Daniel Richter míč za obranu Znojma k Danielu Procházkovi, kterému zakončení nesedlo. Na přestávkové občerstvení odcházelo 766 diváků za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství si první brankovou příležitost vytvořilo Znojmo, když Dominik Kunca v 57. minutě nabídl míč Davidu Machalíkovi, který přízemní jedovkou nepříjemně ozkoušel pozornost Jiřího Lindra. Za devatenáct minut se domácí ujali vedení, které zařídili střídající hráči. Václav Prošek zleva křižnou přihrávkou zahlédl volného Michala Bílka, který se k pravé tyči nemýlil.

V 85. minutě dodal větší klid na kopačky Ústí nad Labem Lukáš Matějka, kterého po přihrávce Michala Bílka nalezl Dominik Šup. Znojmo nic nezabalilo a v první minutě nastavení snížilo, když se do černého trefil Dave Gboewa Van Harmon a překonal z dorážky do té doby bezchybného Jiřího Lindra.

Ústí nad Labem po velkých oslavách v kabině může v následujících sedmi kolech promluvit do boje o baráž o tuzemskou nejvyšší fotbalovou soutěž, naopak Znojmo by rádo pro uklidnění záchrany soutěže nějaké utkání opět zvítězilo.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, drželi jsme míč a měli herní převahu. Postupem času klidu bylo příliš. Chtěli jsme být trpěliví, ale přecházeli jsme do pohody a hráli pomalu. V poločase jsme si řekli, že takto hrát nechceme. Šancí jsme si příliš nevytvořili. Někdo možná měl svázané nohy z toho, že jsme hodně chtěli vyhrát. Vyšlo nám střídání, kterým jsme oživili hru. Mrzí mě obdržený gól, konec mohl být více v klidu, takto to byly nervy. K hráčům, kteří jdou z lavičky, jsem mluvil, ať mě přesvědčí o tom, že dělám chybu a projeví se. Máme vyrovnaný tým, což se ukázalo i proti Znojmu. Hráči z druhé vlny zápas rozhodli.“

František Šturma (1. SC Znojmo FK): „Ústí nad Labem je velice kvalitní soupeř, který rozhodně nemá zapotřebí, aby mu celé utkání pomáhali rozhodčí. Hráli jsme na severu Čech jako v některých předchozích zápasech proti čtrnácti. Arogance Ondřeje Berky, když se člověk jde po zápase zeptat, proč toto a jak písknul, nezná mezí. Beru rozhodčí jako partnery obou mužstev v rámci fair-play. Co se týče zápasu, věděli jsme od začátku, že nás nečeká nic jednoduchého a že Arma disponuje rychlostními hráči. Přizpůsobili jsme taktiku, hráli více v bloku a hrozili z brejků. Inkasovali jsme v 76. minutě, kdy jsme nepokryli hráče a následně riskli hru vabank. V otevřené obraně jsme obdrželi druhou branku, kluky musím ale pochválit a pracovali dobře. Mrzí mě ale, jak v této soutěži se mnou jedná ligový rozhodčí. Nejde mi o to, co pískal, ale jak se mnou po zápase jednal, když jsem mu šel podat ruku jako ke všem po každém kole.“