23.04.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Líšeň remizovala se Žižkovem, na Hradec ztrácí pět bodů

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně v předehrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali se Žižkovem 1:1. Domácí v prvním poločase neproměnili penaltu, a tak góly v Brně padaly až po přestávce. Nejdřív pokutový kop proměnil hostující Súkenník, po něm ihned vyrovnal Pašek. Marvani poté měli více ze hry a vypracovali si několik jasných šancí, ani jednu však neproměnili, a tak si oba celky rozdělily po bodu. Líšeň zůstává druhá o pět bodů. Vedoucí Hradec Králové ale ještě čeká utkání s Ústím.
51' Pašek
48' Súkenník (pen)
60' Otrísal
17' Quintero Batioja
45' Bazal
63' Urbanec
79' Muleme
90' Hrubeš
Sestavy
Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík, Lutonský – Kučera – Pašek (86. Reteno Elekana), Málek, Matocha, Krška – Silný (90. Zikl).
Na lavičce: Vítek, Bednář, Minařík, Šteigl, Szotkowski
Trenér: Leoš Kalvoda
K. Hrubeš – Řezáč, Hušek, Pudil, Muleme – Sixta (84. D. Richter), Súkenník – Nabijev (46. Urbanec), Batioja, Bazal (72. Zoubele) – Mashike Sukisa (90+1. Petrlák).
Na lavičce: Švenger, Ahamada, Auer
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

Líšeň proti Žižkovu chtěla navázat na předchozí dvě výhry a opět se přiblížit vedoucímu Hradci, Pražané přijeli do Brna bez nejlepšího střelce týmu Jaroslava Diviše.

Úvod utkání patřil jasně Žižkovu, který v úvodní desetiminutovce nepustil domácí téměř vůbec k míči, větší šanci si však nevypracoval. První ohrožení branky si tak vypracovali zkraje dvanácté minuty domácí, kdy Málek posunul míč na střed hranice vápna Kučerovi, jeho tečovaný pokus těsně minul vzdálenější tyč.   

Hra se posléze srovnala a šest minut poté byl po rohu ve vápně zasažen loktem od Batiojy domácí kapitán Ševčík, načež rozhodčí nařídil penaltu pro domácí. K té se postavil tradiční exekutor a nejlepší střelec týmu Jaroslav Málek, brankář Hrubeš však vystihl směr střely, a tu vyrazil. Ve zbytku půle se hra srovnala a ani jeden z týmů neměl navrch. Několik nadějných akcí podnikla jak Líšeň, tak Žižkov, ani jedna ze situací ale nepřinesla vážnější vzrušení.  

Do druhé půle vyslal trenér Viktorie Jakuba Urbance, který hned po dvou minutách hry využil zaváhání Paška, nechal se faulovat a vybojoval penaltu. K té se postavil Igor Súkenník a na rozdíl od Málka, který v první půli nedal, proměnil. Střela doprostřed branky znamenala vedení – 0:1. Domácí však s vyrovnáním neotáleli a už za tři minuty si dlouhý centr Kršky našel ve vápně David Pašek, míč si sklepl hrudí před sebe a zakončil k levé tyči – 1:1.   

Po hodině hry už dokonce mohli domácí vést, obránce Jeřábek ale po rohu hlavičkoval kousek vedle. Líšeň byla s přibývajícími minutami aktivnější a hnala se vpřed. Další šance ale přišly až v úplném závěru. Nejprve opět hlavičkoval v tutovce po rohu Jeřábek, Hrubeš tentokrát jeho pokus na čáře skvěle vyrazil. V pokračování akce pálil nebezpečně z voleje Ševčík, leč těsně vedle, a v poslední šanci zápasů už Kučera svou ranou - taktéž z voleje – prostřelil Hrubeše, jenže míč z čáry vykopl Pudil.  

Ze závěrečné tlaku Líšeň rozdílový gól nevytěžila, Žižkov neporazila ani napočtvrté po postupu do druhé nejvyšší ligy. Na vedoucí Hradec Králové nyní ztrácí na druhém místě už pět bodů, Žižkov zůstává osmý.