07.10.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Brzký gól Langhamera zařídil Chrudimi výhru nad Opavou

Foto: Jindřich Balous
Fotbalisté Chrudimi v rámci 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na svém hřišti Opavu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jedinou branku východočeského celku se už ve druhé minutě hry postaral svým druhým gólem v ročníku Daniel Langhamer. Domácí se díky třetí výhře v probíhající soutěži posunuli na průběžnou desátou příčku, Opava prohrála poprvé od konce srpna a je sedmá.
2' Langhamer
bez branek
13' Novotný
53' Záviška
83' Skwarczek
88' Huf
90+1' Kesner
67' Helebrand
90+3' Kopečný
Sestavy
Floder – Borkovec (75. Kutík), Míka, Toml, Skwarczek – Jan Řezníček – F. Novotný, Langhamer (90. Bauer), Záviška (87. Kosek) – D. Látal (75. Kesner), Huf
Na lavičce: Šerák, Hájek, Jurčenko
Trenér: Radek Kronďák
A. Richter – Kopečný, Helebrand, Blecha, Hýbl (46. Kadlec) – Omale, Málek, Rezek (75. Ščudla), Rataj, Ondráček (57. Marzuq) – Vaněček
Na lavičce: Číž, Rychlý, Velička
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Opočenský – Ježek, Šafránková • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 975

Komentář

Fotbalisté Chrudimi vstoupili do utkání skvěle a prakticky z první útočné akce se radovali. Nedůslednosti v defenzívě hostujícího celku dokonale využil Daniel Langhamer, který se opřel do odraženého míče a uklidil ho již ve druhé minutě nekompromisně k levé tyči Richterovy branky - 1:0!

Rozjetá Opava mohla odpovědět prakticky vzápětí, kdy Vaněčkovu střelu Floder jen sledoval a oddychl si poté, co balon skončil vedle. O minutu později naopak na druhé straně zaduněla tyčka po dalším zakončení agilního Langhamera. Do konce první půle jsme ještě viděli jednu stoprocentní příležitost na každé straně. Ránu Adama Ondráčka z malého vápna senzačně vytáhl chrudimský gólman Floder, na opačné straně naopak samostatný únik Daniela Hufa zlikvidoval neméně skvěle opavský brankář Richter.

Ve druhém poločase měla více ze hry Opava, chrudimští fotbalisté se soustředili na kvalitní hru v defenzívě a spoléhali na rychlé protiakce. Hosté však nevyužili příležitosti Blechy, který svoji parádní střelu nenasměroval mezi tři tyče, lob Kopečného pro změnu skončil těsně nad břevnem. Chrudim nakonec ubránila podruhé v sezoně čisté konto a získala tři body po vítězství 1:0!