29.04.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Varnsdorf po šesti zápasech vyhrál, doma si poradil 2:1 se Znojmem

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu čekali před 25. kolem Fortuna národní ligy šest zápasů na vítězství a tuto sérii se rozhodli proti silnému Znojmu ukončit. Domácí si vypracovali dvougólový náskok, ze kterého dokázal část odkrojit až minutu před koncem čisté hrací doby hostující Motal. Na více to ale Moravanům nestačilo a domů tak odjeli ze severu Čech s prázdnou.
29' Daníček
64' Lischka
88' Motal
68' Daníček
78' Kozma
85' Bláha
87' Durděvič
72' Nepožitek
78' Helísek
Sestavy
Porcal – Novotný, Zieris, Lischka, Knejzlík – Rudnytskyy (48. Dordič), Daníček, Zbrožek, Bílek (60. Bláha), Durdević – Kozma (80. Beránek)
Na lavičce: Samoel, Richter, Záhorský
Trenér: Zdenko Frťala
Doleček – Mezlík, Svozil, Cihlář, Helísek – Motal, Javůrek (72. Njire), Urbančok (46. Holub), Teplý – Šamánek, Klíma (46. Nepožitek)
Na lavičce: Koukal, Chereda, Sokol
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Machálek – Hájek, Horák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 410

Komentář

K prvnímu střeleckému zakončení se dostal v 5. minutě Varnsdorf, konkrétně Durdevič. Brankový prostor ale minul. Na druhé straně musel ukrýt do rukavic prudký centr hostů Porcal. Po čtvrthodině vznikl před vápnem Znojma závar, který nepřesnou střelou završil Bílek.

Po dvaceti minutých kopali Moravané standardku, na jejímž konci byl Teplý. Na Porcala ale nevyzrál. A tak zahrozili opět domácí, kteří ve 24. minutě podnikli rychlý výpad. Střelu Rudnytského hosté zblokovali, následná dorážka Daníčka letěla vysoko nad horní tyč.

Krátce před půlhodinou hry šli Severočeši do vedení. Nejprve se po průniku Bílka dočkali rohu, následně otevřel skóre Nikolas Daníček. Znojmo se závěrem poločasu i s ohledem na inkasovanou branku přeci jen trochu ožilo. Do vyložené šance se po centru dostal Klíma, Porcalovu svatyni ale těsně minul.

Do druhého dějství vstoupilo aktivněji opět Znojmo, které toužilo po vyrovnání, domácí ale byli v defenzivě pozorní. V 58. minutě měli hosté k dispozici nebezpečnou standardku, ta ale skončila jen na hradbě bránících těl.

V 65. minutě už se pak stav měnil, byť opět na severočeské straně. Doleček vyrazil Kozmovu hlavičku na hrudník Davida Lischky, od něhož se kulatý nesmysl odrazil do sítě. Následovala klidnější pasáž hry, při které se hrálo v prostoru mezi oběma vápny.

Vzruch tak přinesla až poslední desetiminutovka. Nejprve se po delší době dostali do zakončení domácí, jmenovitě Daníček, který však vysoko přestřelil, posléze mohl snížit Motal, jeho zakončení do prázdné brány ale odklonili z tohoto směru varnsdorfští obránci. Chvíle znojemského fotbalisty tak přišla až minutu před koncem čisté hrací doby, kdy se Lukáš Motal prosadil hlavou po centru z pravé strany a upravil na konečných 2:1.

Na body to tak Znojmu nestačilo, naopak mohli Jihomoravané v závěru ještě sami inkasovat. Dordičovo samostatné sólo ale ztroskotalo na pozorném Dolečkovi.