11.11.2018 | Jiří Paýr | Zápas

Žižkovská série porážek se protáhla už na pět utkání, Vlašim důležitý zápas rozhodla v závěru

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Důležitý duel dvou týmů ze spodních pater tabulky lépe zvládla Vlašim. Středočeši se proti Viktorii Žižkov ujali brzy vedení, když pokutový kop proměnil Hadaščok. Hosté z Prahy ve druhé půli vyrovnali, navíc se dočkali vedoucího gólu, ale kvůli ofsajdu nemohl platit. V závěru tak udeřili domácí a prodloužili žižkovskou sérii porážek už na pět zápasů.
14' Hadaščok (pen)
85' Hadaščok
50' Musa
66' Plachý
74' Skopec
53' Halgoš
58' Urbanec
69' Dočekal
Sestavy
Bačkovský – Pavlík (42. Mizerák), Piško, Plechatý, Túlio – Plachý, Mareček, Skopec, Kučera (83. Fotr) – Dao (72. Selemani), Hadaščok.
Na lavičce: Beník, Štochl, Blecha, Ivanko-Macej
Trenér: Erich Brabec
Otáhal – Vilotič, Stříž, Švejdík, Halgoš (72. Trapanovski) – Urbanec, Bazal (83. Podrazký), Batioja, Musa (90+1. Volek) – Dočekal, Rondič.
Na lavičce: Mareš, Čermák
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Franěk – Kubr, Myška • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 532

Komentář

Do druhého domácího utkání v řadě vstoupila Vlašim aktivně a zaměstnávala častěji obranu soupeřova týmu. Navíc byl ve 13. minutě faulován v pokutovém utkání aktivní Dao a nařízenou penaltu proměnil s přehledem Vojtěch Hadaščok. Od té doby Vlašim utkání převzala do své režie a dokázala držet soupeře povětšinou mimo své pokutové území.

Nejvíce se domácí zapotili ve 24. minutě. Po špatné rozehrávce přímého kopu se hosté vydali vpřed, ale Rondič dostal před prázdnou brankou míč na paty. Vlašim odpověděla bleskově. Hadaščok dostal míč za obranu a zakončoval sám. Domácí útočník však trefil pouze brankáře. Zhruba deset minut před koncem poločasu přišla další šance Vlašimi, ale Hadaščokovu gólovou hlavičku vytáhl nad břevno výborný Otáhal. Před koncem poločasu se na útočnou polovinu podívali i hosté a po sérii tří rohů byli domácí rádi za zablokování střely hostů a následnou dorážku mimo tři tyče.

Druhý poločas rozehráli na výbornou hosté ze Žižkova, kteří hned od úvodních vteřin na svého soupeře doslova vlétli a dokázali z toho vytěžit vyrovnávací branku. Ve 49. minutě přišel Piško o míč a Petar Musa dokázal vyrovnat přesnou střelou k tyči.

Od té chvíle dostalo utkání nový náboj a diváci se určitě měli nač dívat. Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu. První velkou šanci měl domácí Mareček, jeho skákavá rána však těsně minula branku. I u další šance domácích byl Mareček, tentokrát musel vyrazit jeho tečovaný pokus nad branku Otáhal.

I hosté se mohli dočkat vedoucí branky. Dočekalovu ránu výborně zneškodnil Bačkovský, který čelil velkému počtu centrů především po rohových kopech. Domácí brankář prokázal své kvality a udržel nerozhodný výsledek. V 79. minutě se Pražané dokonce mohli radovat z branky, ale tu rozhodčí pro ofsajdové postavení neuznali.

Závěr zápasu stále nabízel z obou stran snaživý fotbal. Domácím se povedlo v 85. minutě dostat míč do bezpečí a zaútočit po pravé straně hřiště, odkud přišel míč na zcela osamoceného Vojtěcha Hadaščoka, který gólem na 2:1 odstartoval na vlašimském stadionu vlnu euforie. Ve zbývajícím čase se hostující tým snažil o rychlou odpověď, ale domácí si již svůj náskok pohlídali a v důležitém souboji tak porazili Žižkov 2:1.