23.11.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí nad Labem se rozloučilo s vlastními fanoušky na podzim vítězstvím nad Chrudimí

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – V utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si fotbalisté Army poradili s nováčkem z Chrudimi. Po první brance Dominika Šupa navíc fanoušci v rámci Plyšákománie s Armou 2018 naházeli na trávník 152 plyšáky. Do přestávky se do listiny střelců zapsali ještě Michal Bílek a Michal Leibl, za hosty korigoval skóre z pokutového kopu střídající Jakub Šípek. Severočeši přezimují v soutěžní tabulce na šestém místě, svěřenci Pavla Matějky si ještě musí počkat na výsledek nedělního souboje Táborska s Varnsdorfem.
3' Šup
25' Bílek
34' Leibl
64' Šípek
54' Nágl
63' Bílek
21' Sulík
50' Rybička
75' Řezníček
Sestavy
Lindr - Bílek, Brak, Pimpara, Leibl - Nágl, Peterka - Krátký, Richter (87. Kingue), Dvořák (81. Procházka) - Šup (69. Matějka)
Na lavičce: Tvrdoň, Chodora, Drame, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Zíma - Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík - Sulík (46. Šípek), Kesner, Sixta (46. Langr), Froněk - Vašulín, Rybička (73. Kopecký).
Na lavičce: Gregovský, Dostálek, Vodrážka
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Rejžek – Pospíšil, Kubec • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 642

Komentář

Brzkého vedení se ujali domácí, když ve třetí minutě Marek Krátký křiznou přihrávkou z obranné poloviny na levou stranu předal míč Radku Dvořákovi, který zahlédl v předbrankovém prostoru Dominika Šupa. Posledně jmenovaný překonal Simona Zímu bez větších potíží a odstartoval Plyšákománii s Armou 2018, která byla naplánována po první vstřelené brance domácích. Plyšové hračky v počtu 152 se následně klub rozhodl předat k Vánocům dětem z oddělení dětské chirurgie – dětského úrazového centra Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Ve 21. minutě vypadalo vše na to, že Pavel Rejžek odpíská penaltu pro hosty. Hlavní arbitr se ale nachytat nenechal a naopak udělil žlutou kartu za nafilmovaný pád Martinu Sulíkovi. O čtyři minuty později odpověděli fotbalisté Army na tlak Chrudimi nejlepším možným způsobem. Dalším aspirantem na gól roku se stal Michal Bílek, jenž přibližně z třiceti metrů vymetl pavučiny ze šibenice hostující brány.

Ve třicáté minutě mohli domácí odskočit již na rozdíl tří branek, když Adam Nágl vyslal do brejku Radka Dvořáka, který ale přestřelil. Skórovat se podařilo až za další čtyři minuty z přímého volného kopu Michalu Leiblovi, který usměrnil střelu Radka Dvořáka.

Ve 42. minutě byl v pokutovém území zastaven držením Marek Krátký, penalta ale nařízena nebyla. V první minutě nastavení prvního poločasu ještě stočil míč ze standardní situace Radek Dvořák a klidný Simon Zíma musel nakonec zasahovat.

Ve druhém poločase se již pokutový kop kopal po nedovoleném zákroku Michala Bílka na kapitána Ondřeje Kesnera. Jiří Lindr penaltu Tomáše Froňka mířící k levé tyči vyrazil, na dorážku Jakuba Šípka byl již krátký. Před 642 diváky Ústí nad Labem dvoubrankové vedení udrželo a po podzimní části bude obývat v soutěžní tabulce šestou příčku. Chrudim si ještě musí počkat na výsledek Táborska s Varnsdorfem, v lepším případě se umístí na čtrnácté pozici, v případě výhry Táborska na patnáctém místě.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Pro nás se jednalo o důležité utkání, závěrečný zápas podzimu jsme chtěli doma zvládnout vítězně. Kluci si zaslouží za první poločas velkou pochvalu, uzavřel podzim velmi slušně. Druhý poločas se vyvíjel trochu jiným způsobem, soupeř prostřídal hráče, reagoval na stav, nasadil vysoké hráče, více nakopával míče a my měli chvilku problémy. Obdrželi jsme branku z penalty a měli jsme pasáž, kdy jsme se trochu strachovali. To jsme přečkali a dohráli celkem v klidu a vytvořili si nějaké šance. Trochu mě mrzí nevychytaná nula, moc čistých kont jsme během podzimu neměli. My víme, na čem musíme během zimy a jara pracovat a v čem se musíme zlepšit. Zisk dvaceti pěti bodů za podzim je slušný.“

Pavel Matějka (MFK Chrudim):
„Nevyšel nám celý první poločas, Ústí nad Labem bylo lepší v agresivitě v obou vápnech, nasazení, důrazu i odražených balónech. Výsledkem byly tři branky v naší síti. O přestávce jsme přistoupili ke střídání a hráči si uvědomili, že takto se hrát nedá. Zvedli se, zlepšili jsme pohyb, důraz, nasazení, bohužel jsme se jen jednou prosadili a Arma zápas takticky dohrála do vítězného konce, zkušený mančaft si to pohlídá. Věděli jsme, že mají rychlé strany, hráčům jsme to zdůrazňovali. Bylo to i o našem přístupu v první půli, byli jsme všude druzí. Druhý poločas měla hra již nějaké parametry. Nic nevzdáváme, bojovat budeme do posledního kola, o lepší umístění se popereme. V pohárovém duelu se Slavií Praha domácí dominovali, možná se to na nás podepsalo a hráči utkání měli v hlavách a přístup nebyl takový, jaký jsme si představovali.“