11.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Znojmo pod staronovým trenérem Kalvodou bodovalo v Sokolově

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Sokolov – Ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v Sokolově utkaly dva týmy, které jsou stále namočené v boji o záchranu. Znojmo pod trenérem Leošem Kalvodou, který se k týmu vrátil ve čtvrtek už podruhé, dokázalo na severu Čech bodovat. Díky Cihlářovi a Cukovičovi sice v zápase dvakrát vedlo, ale o dělbě bodů rozhodl ve druhé půli Liener.
26' Cihlář (vl)
62' Liener
18' Cihlář
54' Cuković
45' Machek
70' Ševčík
74' Hlavatý
1' Cihlář
55' Conner
69' Šmehyl
72' Maksić
90' Mudra
Sestavy
Jakub Dvořák I. – A. Čihák, Stropek (67. Mejdr), O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Glaser, Hlavatý, Machek (60. Liener), Štípek – Vávra, Dan. Novák (67. Kosak).
Na lavičce: Belaň, Beránek, Ruml, Voleský
Trenér: Vítězslav Hejret
Buček – Cihlář, Conner, Cuković, Helísek – Maksić, Machalík (89. Čereda), Mudra, Šmehyl – Kuffour (67. Teplý), Harmon (57. Beganović).
Na lavičce: Koukal, Dramé, Hlůže
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Ginzel - Batík, Kožár • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 380

Komentář

Sokolov si první příležitost vypracoval už po čtyřech minutách hry, po závaru v pokutovém území už byl Buček překonán, ovšem domácí míč do odkryté branky dopravit nedokázali. Zatímco Baník svou první šanci zahodil, Znojmo naopak otevřelo skóre. Tomáš Cihlář zůstal ve vápně špatně hlídaný, vyskočil si na povedený centr a hlavou poslal balon pod břevno.

Západočeši srovnali po přímém kopu a opět u toho byl Tomáš Cihlář, tentokrát však v opačné roli, hostující obránce tečoval míč do vlastní sítě – 1:1. Sokolov mohl přidat i druhý gól ze standardní situace, povedená střela se nakonec zakroutila těsně vedle brankové konstrukce.

Jihomoravané i ve druhém poločase dokázali skórovat jako první. Po centru do šestnáctky se v pokutovém území nejlépe zorientoval Igor Cukovič, jenž zblízka doklepl míč do sítě a vrátil vedení Znojmu.

Ovšem Sokolov se s výsledkem nesmířil a hosty zatlačil. Hlavička z malého vápna ještě skončila nad brankou, avšak po další příležitosti se už mohli domácí fanoušci radovat. Střídajícímu Eriku Lienerovi stačily na hřišti tři minuty, když zužitkoval rohový kop a dopravil balon do branky. Znojmo mohlo hned odpovědět, za obranu se probil Kuffour, na gólmana Dvořáka ale nevyzrál.

Poslední tutovku zápasu si vytvořil Baník, který mohl udeřit znovu po centru, jenže domácí útočník hlavou branku minul. Hosté tak vezou ze západu Čech cenný bod a jsou o bod před Táborskem na záchranářské 14. pozici, Jihočeši však svůj duel 28. kola proti Pardubicím hrají až zítra. Sokolovu bod také v boji o udržení pomohl a je 12. s náskokem šesti bodů na Táborsko.