25.11.2020 | Igor Mainka | Zápas

Třinec díky gólům v závěru porazil Táborsko a opustil sestupová místa

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – V 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězil Třinec doma nad Táborskem 2:0. Trenér František Straka tak zaznamenal třetí vítězství v řadě. Utkání spělo k remíze 0:0, ale těsně před koncem domácím zařídili výhru Habusta a Stáňa.
87' Habusta
88' Stáňa
bez branek
8' Attah
58' Hýbl
69' Cienciala
80' Habusta
10' Navrátil
86' Havrda
Sestavy
Pastornický – Celba, Gáč, Janoščín, Hýbl – Habusta, R. Vaněk I. (90+1. Foltyn) – Cienciala (89. Bolf), Weber (46. Stáňa), Javůrek (55. Samiec) – Attah (55. Akulinin).
Na lavičce: Ciupa, Ngimbi
Trenér: František Straka
Slávik – Dybala, Penc, Navrátil (46. Icha), Havrda – Schramhauser, M. Kučera – P. Plachý (86. Brabec), Čapek, Tolno (72. Vozihnoj) – Majka (80. Musiol).
Na lavičce: Pecháček, Ndiaye, Římánek
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Podaný • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Stadion Rudolfa Labaje viděl souboj dvou týmů z druhé poloviny tabulky. Oba celky zvládly své poslední dva venkovní duely, Třinec dvakrát zvítězil 2:0, Táborsko v obou vítězných zápasech vstřelilo dva góly.

Štěstí se dnes usmálo na domácí celek. Trenér František Straka ponechal stejnou sestavu jako ve vítězném utkání na Strahově, to jihočeský lodivod Brožek sáhl od posledního vítězného duelu ke dvěma změnám – Boulu nahradil Schramhauser a Ichu Penc.

Nepříliš pohledné utkání nenabídlo v prvním poločase vůbec nic zajímavého. Spousta akcí končila před šestnáctkou a nepovedené centry pochytali brankáři Slávik s Pastornickým.

Více vzruchu přinesla druhá půle, přesto toho bylo málo. V 60. minutě Vaňkův centr prodloužil Akulinin na zadní tyč, ale Janoščínovi chybělo pár decimetrů, aby doklepl míč do odkryté brány. Na druhé straně Čapek hlavou přestřelil bránu po centru Kučery.

Velký vzruch přinesla až 68. minuta a střela Habusty do levé tyče Slávikovy branky, přesto ani tato situace nenavnadila některé fanoušky sledující utkání zpoza stadionu a zápas předčasně opustili.

Jak se později ukázalo, předčasný odchod byl chybou. O výsledku rozhodl až samotný závěr. V 87. minutě táborská defenzíva odvrátila centry Vaňka a Gáče, jenže po druhém pokusu míč doskákal k Jakubovi Habustovi, který se ve vápně opřel do míče a přízemní střelou do pravé poloviny brány poslal Třinec do vedení.

Minutu na to bylo rozhodnuto! Na dlouhý třinecký nákop si vyběhl mimo šestnáctku brankář Slávik, minul balón a Bronislav Stáňa měl před sebou prázdnou bránu. Narozdíl od Diviše střílel po zemi a rozhodl o třetí výhře Třince v řadě v poměru 2:0. Slezané se po tříbodovém zisku posunuli na desátou příčku, Táborsko se propadlo na první sestupovou pozici.