21.09.2022 | Petr Komárek | Rozhovory

Druhý gól byl hloupý, musíme se z toho poučit, nabádá po ztracené výhře Šíp

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Slibně rozehraný měli nedělní duel 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté B-týmu Sigmy Olomouc. Nad Duklou Praha vedli od 21. minuty 2:1, hosté šli navíc po hodině hry do deseti. Ukončit čekání na první vítězství od konce srpna se ale Moravanům přesto nepovedlo. Po chybách, které soupeř dokázal využít, brali pouze bod.

Svěřenci trenéra Chromého remizovali druhý domácí zápas v řadě. Na začátku září zapsali bezgólovou plichtu s Třincem. Teď se po čtyřech brankách rozešli smírně s protivníkem z Dejvic. „Z naší strany to byl dobrý zápas. Škoda konečného výsledku, dostali jsme hloupý gól na 2:2. Kdybychom získali tři body, bylo by to určitě lepší,“ hodnotí po nerozhodném výsledku záložník Jáchym Šíp.

Osm minut od úvodního výkopu se postaral o první gól utkání. „Soupeř ztratil balon na půlce. Paťa (Patrik Slaměna – pozn. red.) se s ním otočil a já jsem viděl mezeru,“ popisuje fotbalista se zrzavými vlasy v rozhovoru pro klubovou televizi. Přidává i perličku. „Když jsem šel sám na bránu, vzpomněl jsem si na Pavla Zifčáka, jak míč uklidil v sobotu v Českých Budějovicích. Zkusil jsem stejné zakončení a vyšlo to,“ usmívá se.

Hosté sice za deset minut srovnali zásluhou Pirocha, Sigmě ale zanedlouho vrátil vedení Jakub Matoušek. „Vždycky je důležité, když dokážete rychle zareagovat. Dukla vyrovnala a my jsme si říkali ‚Tý jo…1:1.‘ Jak jsme pak hned dali na 2:1, zase to z nás trochu spadlo,“ přiznává Šíp. „Škoda druhé inkasované branky,“ opakuje.

Olomouc přitom závěrečnou půlhodinu hrála přesilovku. Šípa v 62. minutě fauloval v bezprostřední blízkosti šestnáctky Holiš a od rozhodčího Černého viděl rovnou červenou kartu. „Vojáci“ ale i v deseti zvládli jednogólovou ztrátu smazat. Po chybě Hanáků ve středu hřiště a zaváhání brankáře Digani se trefil Matějka. „Opravdu to zamrzí, jak říkám, byl to hloupý gól. Do příště se z toho poučíme a snad už to tak nedopadne,“ doufá devatenáctiletý Šíp.

Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sice počtvrté za sebou nevyhrál, stále ale drží domácí neporazitelnost. „Hodně nám pomáhá stadion. Je tu příjemné, hezčí prostředí, člověka víc namotivuje,“ vysvětluje Šíp. „Tým máme celkově silný a v domácích zápasech si více věříme,“ dodává.

8' Šíp
21' Matoušek
18' Piroch
74' Matějka
88' Grygar
45+1' Piroch
56' Seung Bin
62' Holiš
90' Peterka
Sestavy
Digaňa – Slavíček (81. Fiala), Bednár, Vepřek, Sláma – Spáčil, Grygar – Slaměna (46. Grečmal) – J. Matoušek, Zlatohlávek, Šíp (67. Galus)
Na lavičce: Fendrich, David, Fabiánek, Uriča
Trenér: Augustin Chromý
Šťovíček – Barac, Piroch, Holiš – Ullman, Buchvaldek (90+3. F. Matoušek), Peterka, Hrubeš – Matějka (81. Havelka), Kim (90+3. Moulis), Šebrle (72. Adediran)
Na lavičce: Čtvrtečka, Hodek, Huf
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Černý – Dresler, Mikeska • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 330